Десерт в оранжево: Пълнена тиква хокайдо с карамелени ябълки

x

pumpkin_2_20141028-182712_1

 


Тиквите Хокайдо са малки и много подходящи за персонални порции. Но освен, че са симпатични, са и много вкусни. Имат плътно месо и сладък кестенов вкус. Наситеният оранжев цвят ги прави неустоими както за сладки, така и за солени ястия. Разбира се, може да приготвите рецептата и с друг сорт тиква, както да промените плодовете и подправките според вашия вкус.


 

pumpkin_20141028-182708_1

 


Продукти за 2 порции:

1 тиква Хокайдо
1 с.л. мед
1 – 2 ябълки
20 г масло
3 с.л. кафява захар
1/3 ч.ч. течна гореща сметана
шепа накълцани на едро орехи и бадеми
настъргана кора от 1/2 портокал
2 с.л. стафиди

Приготвяне:

Отрежете капачето на тиквата и отстранете семките. Намажете я отвътре с меда и изпечете до полуготовност в загрята на 200* фурна за около 15 минути.

Нарежете ябълките на кубчета без да ги белите.

Направете карамел от захарта и маслото, след което добавете внимателно сметаната. Разбъркайте и прибавете ябълките. Гответе 2 – 3 минути. Отстранете от огъня и към тях сипете ядките, портокаловата кора и стафидите. Разбъркайте и напълнете тиквата. Върнете обратно във фурната и печете  още няколко минути докато се зачервят апетитно ябълките.

След като тиквата добре се охлади я намажете отвън с мед  и сервирайте. Да ви е сладко!

Текст и снимки: Yoli.bg

Вижте още:

КАК ДА СИ ПРИГОТВИМ: ФИН КРЕМ С МАНГО И РИКОТА

СЛАДКИТЕ ТАЙНИ НА ИНДИЙСКАТА КУХНЯ: КАКВО Е ГУЛАБ ДЖАМУН?

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени