Гаспачо за летните жеги

x


В разгара на лятото търсим всевъзможни начини, с които да се разхладим от жегите. Избягваме тежката храна и залагаме на такива, които се приготвят бързо и лесно, защото нищо не е по-важно от прекараното време на плажа и в морето. Затова днес избираме да заместим любимия таратор с нещо също толкова вкусно, но този път за любителите на домати. Испанското гаспачо има много вариации и е изключително леко, разхлаждащо и в същото време засищащо ястие. И отнема много малко време! А и е доста фотогенично.



Необходими продукти:

750 гр. зрели домати

1 краставица

1 глава лук

1 червена чушка

2 ск. чесън

сол и черен пипер на вкус

2 филии хляб  (препоръчително е да е от типа „селски“ или домашно изпечен)



Начин на приготвяне:

В купа накъсайте хляба на едри парчета, след което изстискайте на ръка почистените домати. След това оставете доматите при хляба и нека сместа постои така около 20 минути. Блендирайте доматите и хляба до получаване на гъста каша. Добавете краставицата, лука, чесъна, червената чушка, оцета. Блендирайте добре до получаване на хомогенна смес. Докато блендерът е включен на ниска скорост, добавете на тънка струя зехтина. Така ще се смеси по-добре със супата. Ако искате супата да е по-рядка, добавете вода. След като супата е готова, овкусете по ваша преценка. Оставете гаспачото в хладилник, за да се охлади, преди сервиране.



Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петъчен стайлинг по две.

Ако сте пропуснали
Най-четени