Как да направим перфектния мохито чийзкейк

x


Лятото е почти към края си, но пък защо да не прекараме уикенда в компанията на десерт, носещ аромата и вкуса на любим наш коктейл. Мохито и чийзкейк в едно! Какво повече? Свежа, лека и лесна рецепта, която запечатва в себе си спомена за незабравими плажни дни и нощи.

Необходими продукти:

за блата:
150 г обикновени бисквити
100 г бял шоколад
50 г краве масло



за крема:

700 г крем сирене
400 г заквасена сметана (20% масленост)
1 консерва подсладено кондензирано мляко (400 г)
1 лайм
50 мл светъл ром
1/2 пакетче желатин (5 г)
1/2 връзка мента
1 ванилия



за желето:

150 мл ментов сироп
1/2 връзка мента
1 лайм
30 мл светъл ром
1/2 пакетче желатин

Начин на приготвяне:

Бисквитите се натрошават наедро. Белият шоколад се начупва, смесва се с маслото, разтопяват се в микровълнова фурна и се изливат  върху бисквитите. Разбърква се. Сместа се сипва в квадратна форма с регулиращи се стени, която е поставена в  плитка тава с пергментова хартия. Притиска се с лъжица. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 10 минути. После се охлажда. Желатинът за крема се накисва в 30 мл студена вода и се оставя да набъбне. Крем сиренето, заквасената сметана (и двете на стайна температура),  кондензираното мляко и ванилията се разбиват с миксер. В купа се смесват листенцата мента за крема, настърганата кора и сокът от лайма, и светлият ром. Пасира се. Ментовата смес се излива при тази с крем сиренето и се разбърква.

Накрая се прибавя затопленият за 10 секунди в микровълнова фурна желатин. Кремът се разбърква добре с шпатула. След това се изсипва върху охладения блат и се заравнява. Оставя се в хладилник за 30 минути.Желатинът за ментовото желе се накисва в 50 мл студена вода и се оставя да набъбне. В касерола се загрява ментовия сироп закратко, смесва се с настърганата кора и сокът от лайма, листената мента и светлият ром. Всичко се пасира. Накрая към сместа се налива затопленият в микровълнова фурна желатин. Желето се разбърква и се излива върху чийзкейка. Заглажда се добре. Десертът се оставя в хладилник за 4 часа, след това се нарязва на квадрати.



Текст: Теа Николова

Снимки: Fashion Inside

Още по темата



Коментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Плисирана макси рокля от CHLOÉ

Плисирана макси рокля от CHLOÉ Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Златна гривна от CAROLINA BUCCI

Златна гривна от CAROLINA BUCCI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

„Дрехите са просто нещо, което се обличаме, но модата е начин за общуване.“ – Dries van още…

Ако сте пропуснали
Най-четени