Как да си приготвим: Средиземноморска лимонада

x

70-Sredizemnomoska lomonada_660x430

 


Почти в края на пролетта започваме да мислим за още по-свежи напитки – особено такива, които можем да приготвим у дома. Днешното ни предложение е лесно, свежо и напълно в духа на топлото време, което предстои. В средиземноморската лимонада има и една неочаквана съставка – краставицата. От списание „Меню“ научихме, че този зеленчук балансира цитрусовата острота и внася изключително свеж зелен вкусов аромат на разхлаждащата напитка. Ето как да я приготвите у дома:

Необходими продукти за 4 порции:

2 лимона

1 портокал

2 с. л.захар

½прясна краставица

прясна мента

пресен босилек
Начин на приготвяне:

Изцежда се сокът на 1½ лимона и ½ портокал, залива се с 1 л вода и се добавят 2 с. л. захар.

Останалите половини от портокала и лимона, а също и краставицата се почистват, нарязват се на фини парченца и се добавят в течността.

Накъсват се листата на ментата и босилека, слагат се в напитката и се разбърква.

Добре е лимонадата да се остави в хладилник за около 1 час, за да се охлади добре и да се смесят вкусовете и ароматите на плодовете, краставицата и подправките. Сервира се с кубчета лед.

Текст и снимка: Списание „Меню“

Вижте още:

КАК ДА СИ ПРИГОТВИМ: МАСАЛА КЕЙК С ШОКОЛАДОВ КРЕМ

В ТЪРСЕНЕ НА НАЙ-ЗДРАВОСЛОВНАТА КУХНЯ ПО СВЕТА

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени