Как да си приготвим: Терин от патешки дроб

x

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


Харесва ни да опитваме ястия със сложни имена, които, всъщност, се приготвят много лесно. Днешният терин от патешки дроб е идеален пример за нещо вкусно и интересно, което открихме в архива на Йоли. Как да си приготвите тази вкусотия, вижте сами, преди да се запътите към магазина за необходимите продукти.


 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


Продукти за 2 порции:

100 г патешки дроб
1 с.л. кедрови ядки
1 с.л. нарязани сушени плодове по избор
1 с.л. бренди, коняк или уиски
2 щипки мащерка
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:
Нарежете дроба на малки парчета и го смесете с всички останали продукти.

Сипете сместа върху парче найлоново фолио. Завийте на стегнато руло и добре завържете краищата на фолиото.

Ще получите форма на малък салам. Завийте терина в лист алуминиево фолио. Двата вида фолио в случая са важни. Найлоновото не разрешава да изтече мазнината от дроба, а алуминиевото ще допринесе до по-доброто задушаване на ястието.

Гответе терина 10 – 15 минути на пара. В никакъв случай не го варете във вода. Ако имате малка форма за печене на терин може да го приготвите във фурна на водна баня.

Сервирайте терина добре охладен с препечени филийки. Да ви е сладко!

Текст и снимки: Yoli.bg

Вижте още:

КАК ДА СИ ПРИГОТВИМ: КЪПИНОВ КРЕМ

МИСИЯ В НЕДЕЛЯ: ДОМАШНИ ШОКОЛАДОВИ БОНБОНИ

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

С бодра крачка към уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени