Вкусните тайни, които измъкнахме от Ивайло Серафимов. Бон апети!

x

YVAILO DESIGNER

 


С YVAILO сме ви срещали и преди. Представяли сме ви какво прави с фантазията, любовта към модата и ръцете си дизайнерът на модния бранд. Днес ще ви покажем и едно друго лице на Ивайло Серафимов, който може да приготвя летни вегетариански вкусотии с не по-малък успех от създаването на дрехи. Не една, а цели две рецепти получихме от него. Вижте какви са те и как да ги приготвите лесно у дома!



my recipes

 


Лятото е любим мой сезон: слънце, градина, трева, истински рай. Обратнопропорционално на горещината в кухнята залагам на студените, лесни ястия и днес по любезната покана на FASHION INSIDE ще ви покажа две от любимите си. Пасват идеално за късни приятелски вечеринки в любими открити градинки. Като вегетарианец предложенията ми са безмесни, но гарантирам, че няма да бъдат подминати и от месоядните. Бон апети!

САЛАТА ОТ КУС-КУС, ЛЕЩА, БЯЛО СИРЕНЕ И ПЕЧЕНИ ЧУШКИ

Необходими продукти:

Чаена чаша суров кус-кус (тип паста)

Половин чаена чаша сурова леща

Бяло сирене (овче, но става и с краве)

Сушени домати от буркан

Печени, белени пиперки

Кус-кусът се вари, изцежда и измива със студена вода, за да не слепнат зърната. Същата процедура се повтаря и с лещата. Двете се смесват заедно, като препоръчителната пропорция винаги е 2:1 в полза на пастата. Добавя се бялото сирене, нарязано на малки кубчета. След тях следват нарязаните на тънки ивици печени, белени пиперки. За финал се нарязват на ситно и сушените домати. Овкусява се по желание.

*Зимата пиперките лесно могат да бъдат заменени с тиква. Салатата остава все така вкусна.


 

my recipes 1

 


ОРИЗОВ КЕЙК

Необходими продукти:

2 ч.ч. ориз

2 глави лук

1 глава чесън

250 гр зеленина (спанак, лапад, праз, пресен лук, а в моя летен случай две големи връзки магданоз)

4 разбити яйца

100 мл течна сметана

Настъргано ароматно сирене (Груер, Пекорино, Пармиджано, не препоръчвам кашкавал, макар и с него да става)

Зехтин

Оризът се сварява в подсолена вода. В това време в голяма тенджера се запържват в две супени лъжици зехтин нарязаните на ивици лук и чесън (може и на ситно, ако ароматът им ви е достатъчен). Добавя се зеленината и се задушава, докато омекне. Оставя се леко да изстине, след което се добавят ориза, яйцата, сметаната. След тях се прибавя и ароматното, настъргано сирене.

Сместа се излива във форма за кейк или торта. Пече се в умерено силна фурна (180º) за точно половин час. По желание може да се рендоса допълнително сирене 10 мин. преди края на печенето. Сервира се студено.

Снимки: Ивайло Серафимов

Вижте още: 

МОРСКО ЗАДУШЕНО: ЛЯТНОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА МИЛЕНА АТАНАСОВА

МЪФИНИ ОТ ЛИМЕЦ – ЛЯТНОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА ИВА ОТ INSPIRATION EXISTS

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Забров принт и нотка екстравагантност.

Ако сте пропуснали
Най-четени