Човек и добре да живее, все някога се влюбва. Няма значение кой или кое ще е обект на чувствата му – човек, животно или място… важното е химията да бушува с пълна сила! И да, любовта наистина минава през стомаха. В това се убедих след първите крачки, които направих в новия „ХлеБар” на столичната улица „Оборище” 16. Не пеперуди, а цяло стадо лъвове изръмжа в корема ми, щом ароматът на прясно изпечен хляб, на масло и маслини ми припомни, че никой не е по-голям от глада си. И че някои неща знаят как да спрат времето. За апетитната баница с картофи и манатарки говоря.
Ако и вие сте готови да се влюбите, то ускорете крачка към най-новото уютно място на София и се отдайте на изкушенията му!
Третата поред пекарна „ХлеБар” отвори вратите си преди броени дни, превръщайки просторно хале на централната столична улица в място за срещи, похапване и свещенодействия. Пекарната посреща гости в цялата си прелест – с белотата на стените, с дървените тезгяхи и маси, с двете изящни черни колони и двете канута, донесени от Дания. И разбира се, с тракането на тави, точилки и врати на фурни, със заразителния смях на пекарите и усмивките на продавачите.
Също както другите два „ХлеБар”-а и тук основното, което ще намерите, са топъл хляб с квас, около пет вида баници, бретцели, кекс и други апетитни печива. Новото е кухнята с дневно меню (две супи и салати, месни и безмесни ястия и десерти), където можете а обядвате или вечеряте сами или с компания.
Апетитът ви е добре дошъл всеки ден от седмицата, от 7.30 до 21.30 ч.
Текст: Велиана Симеонова
Снимки: Press