Запазете си седмица за танци в Пловдив!

x

14172013_10153865755171966_329043812_n


Пловдив е град щастливец, в който изкуството вирее на воля. От 9-и до 30-и октомври на негова територия ще се случи деветото издание на фестивала One Dance Week. Градът на тепетата ще затанцува, а публиката на фестивала ще се докосне до магията на съвременния танц благодарение на изпълнители от целия свят. Очакват ни спектакли на компании и хореографи от САЩ, Швейцария, Испания, Корея, Чехия и Франция. Към пъстрата група се присъединяват две държави, които за първи път ще се включат с представители на One Dance Week и това са Канада и Тайван.

Нямаме търпение да се запознаем с работата както на най-новите имена от света на съвременния танц, така и на световно известни компании, определящи тенденциите в сферата на изпълнителските изкуства.

На 9-ти октомври в Дом на Културата „Борис Христов“ имаме среща с постмодернистичен полъх от нюйоркската компания Stephen Petronio. Проектът им „Bloodlines”, който ще открие фестивала, отдава почит на големите майстори на танца от постмодернизма, оказали дълбоко въздействие върху художествения път на поколения хореографи.

Stephen Petronio ще представи в България емблематичните спектакли – „Тропическа гора“ и „Ледена примамка“, дело на едни от най-бележитите фигури в историята на танца – Мърс Кънингам и Триша Браун – хореографи, отличаващи се с високи артистични постижения.
„Тропическа гора“ е спектакъл, изпълнен с отблясъци и отражения, озвучен от електронната музика на Дейвид Тюдор. Проектът се допълва въздействащо от оригиналните декори на бащата на поп-арта Анди Уорхол, който според критиците разработва своята най-добра идея след Campbell’s Soup Cans, а именно въздушни сребърни възглавници.

Един от шедьоврите в кариерата на Триша Браун, хореограф и изпълнител, част от постмодерното американско движение и един от основателите на Джъдсън Данс Тиътър, е спектакълът „Ледена примамка“, в който тя си партнира с легендата на поп-арта Робърт Раушенберг. „Ледена примамка“ е една от големите феминистки творби от минималистичния период в Ню Йорк.

Освен тях в проекта „Bloodlines” е включен и авторският спектакъл на Петронио – „В движение“, който отбелязва 30-годишнината от създаването на компанията. Творбата e енергичен и изцяло танцов спектакъл, който поставя акцент върху промяната на състоянията от неподвижност към движение, от бавни протягания към скоростни сблъсъци, всичко това с прекрасното озвучаване от пионера в електронната хип-хоп музика – Клемс Казино.

Какво да ви кажем повече – ще се видим в Пловдив!


14215713_10153865755176966_1947341080_o


Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

 

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пола тип молив от ALTUZARRA

Пола тип молив от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized жилетка от MIU MIU

Oversized жилетка от MIU MIU Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Вторник е ден за нови тенденции!

Ако сте пропуснали
Най-четени