Прилича на ориз, но е паста. А ние страшно много обичаме паста.
Този път просто решихме да подходим малко по-креативно – сменяме формата, като взимаме пакет орзо вместо спагети.
Забравяме за месото и доматения сос и пълним кошницата със зеленчуци, които носят в себе си пролетта. Код зелено!
Ето че за 25 минути имаме нашето вкусно и свежо Орзо Примавера. Заповядайте!
View this post on Instagram
Необходими продукти за 4 порции:
200 г аспержи
1 глава лук
1 червена люта чушка
3 скилидки чесън
400 г орзо
200 г боб
200 г грах
50 г босилек
1 г мента
100 г пармезан
250 г моцарела
Зехтин
Начин на приготвяне:
В дълбок тиган загрейте няколко капки зехтин. Нарежете аспержите на третинки и ги запържете леко. Извадете ги от тигана и ги оставете настрана.
Нарежете лука на ситно. Нарежете чесъна и лютата чушка на тънки филийки. Запържете лука и чушката в същия тиган, който сте използвали за аспержите. След като лукът започне да става прозрачен, добавете чесъна.
Добавете орзото с 800 мл вряща вода. Оставете да се готви за 8 минути, преди да добавите боба, граха и аспержите.
След като пастата е напълно сварена, нарежете на ситно босилека и ментата и ги разбъркайте. Подправете със сол и черен пипер.
Отгоре поръсете с моцарела, настърган пармезан, черен пипер и пресен босилек за сервиране. По желание може да добавите и лимон. Така вкусът ще е още по-свеж.
Текст: Деси Найденова
Снимки: Instagram/Depositphotos/Freepik