Виното тази зима е…Dolce & Gabbana

x

Любовта ни към модата е много силна. Любовта ни към хубавото вино също. Затова колаборациите между модни брандове и винарски изби винаги привлича вниманието ни, и изостря сетивата ни. Какво по-хубаво от чаша вино, подбрана с вниманието на моден дизайнер, прецизен във всеки детайл!

И друг път сме ви разказвали за семейната изба Donnafugata, която се намира на о.Сицилия. Изба с богата история, събрала в себе си най-доброто от южните италиански традиции. Вече няколко реколти избата си сътрудничи с Dolce & Gabbana – още един емблематичен италиански бранд, в създаването на лимитирани вина, с дизайнерски почерк и истински професионализъм.

В най-хубавото време от годината, майсторстовто на италианската култура отново стига своя връх и отражение в две запомнящи се вина от успешната колаборация на DOLCE & GABBANA И DONNAFUGATA – TANCREDI 2017 и ISOLANO 2019

Защото, какво ни трябва повече от чаша вино, хубава компания и… Dolce & Gabbana.Започваме с Tancredi – историческото червено вино, което е известно със своята средиземноморска елегантност. От него са произведени са само 14 013 номерирани бутилки от реколта 2017. 

Колаборацията е перфектен посланик на две върхови постижения, които представят концепцията Made in Italy, обединени от безусловната си любов към Сицилия, страстта си към работата и вниманието към детайла.

Виното Tancredi на Donnafugata е създадено за първи път през 1990 г. от иновативен за времето си бленд от сортовете Неро д’Авола и Каберне Совиньон.В лимитираното издание на Tancredi с визия от Dolce & Gabbana в допълнение към оригиналния купаж е добавен и сорта Tannat.

Името Tancredi е вдъхновено от едноименния герой от филма от 1963 г. с Ален Делон “Il Gattopardo” на Лукино Висконти, Tancredi се откроява с визия, която съчетава традиция и модерност. Tancredi е любимият племенник на принца на Salina заради неговия чар и способност да се адаптира към промените, за страстния и неопровержим сицилиански характер.

Визията на лимитираното издание на това „революционно“ вино, отдава почит именно на “Il Gattopardo” и по-специално на контраста между традицията и модерността, който Tancredi обобщава сам по себе си.

Златните, сините и вдъхновени от Барока линии ни препращат към престижа на аристокрацията, докато червеното, зеленото и геометричните линии са символ на революционните ценности, утвърдени в Сицилия след обединението на Италия.Tancredi идеално се съчетава с червено месо и дивеч; препоръчителна е и комбинацията с риба тон.

Вземете вашата лимитирана бутилка ТУК.Второто предложение е Isolano – новото бяло вино, родено от партньорството между Donnafugata и Dolce&Gabbana. Вино, което ни обгръщаща с елегантност и изключителна вулканична минералност, плод на планинско лозе от склоновете на Етна. Сортът е Кариканте, местен сорт грозде от Етна плюс малки проценти от други отново местни сортове.

Реколта 2019 г., от която е виното, е била типична реколта за Етна. Дъждовете между средата на август и началото на септември засилват свежестта и аромата на сорта. Следващите сухи седмици и специфични климатични условия довеждат до добра зрялост и нормално развитие на реколтата.

Виното се харктеризира със сламеножълт цвят със златни отблясъци. Усеща се като изискан букет с уханни цитрусови аромати и средиземноморски билки. Isolano е вино с обгръщаща елегантност, което на вкус се откроява със своята устойчивост и изключителна вулканична минералност. Идеално се съчетава с с миди, вегетариански предястия, гъби, рибни ястия или бели меса.

Ако пък решите да не го отваряте, спокойно може да го оставите да отлежи над 10г.!Визията, създадено от Dolce&Gabbana, подсилва цветовете на Сицилия както в графиката на етикета и кутията, така и в изборът на капсулата. Геометричните форми са типичните за Сицилия: доминират червено, зелено, синьо и жълто. В центъра е димящият вулкан Етна – внушителен и самотен в своето величие, вулканът сякаш се носи между земята и небето, между мечтата и реалността, продължавайки да очарова със своята истинска и автентична сицилианска красота.

Страстното сицилинско Isolano, може да вземете ТУК.


Текст: Fashion Inside

Снимки: winebox.bg

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Спортно – елегантен  старт на седмицата.

Ако сте пропуснали
Най-четени