5 причини да посетите Корсика

x


Корсика е един малък френски рай, окъпан във водите на Средиземно море. Блестящ, хипнотизиращ и пристрастяващ с красотата си. Даваме ви 5 основателни причини да кацнете в прегръдката му:

Райските плажове

Близо 200 плажа по безкрайната ивица на Корсика очакват да си изберете любим сред тях. Да посрещате изгреви, залези, победи и любови на брега им. Красиви до изнемога, в наситено синьо за мечтатели, романтици и пътешественици. Поезията на Средиземно море ще ви завладее и омагьоса, за да се връщате отново и отново на острова. Повечето плажове сред съкровищницата на Корсика ви канят не само да поплувате, да се гмурнете и да останете далече от шума и суетата, но за по-активните условията за уиндсърф и каякинг също са чудесни. Отворете картата, боднете с пръстче и изберете къде ще ви отведат съдбата и късметът в Корсика.Виното

Ако сомелиерството е скритата ви страст, тук ви очакват сериозни емоции, защото на острова могат да се открият редки вина и ликьори, останали малко популярни отвъд приказната му територия. Опитвали ли сте ликьор от вечнозелената мирта? Няма нищо по-скъпоценно от всяко напълно ново изживяване за първи път. Посетете поне една утвърдена винарна, за да дегустирате. Силно препоръчваме Domaine Orsini, защото обичаме да се доверяваме само на най-добрите.

Климатът

Едно от основните очарования на Средиземноморието. Температурите през летните месеци обичайно се въртят около 27-28 градуса, но времето остава безкрайно приятно и през септември и октомври. През късния сезон всъщност е идеално, ако искате да избегнете тълпите с туристи и шумната глъчка.

Занаятите 

Корсика е рай на занаятчийските уникати, често ще се чувствате изкушени от едно или друго съкровище. Но находките ви очакват, за да откриете своята. Ръчно направени бижута, керамични съдове и дори сътворени на ръка съвършени ножове, красотите ви дебнат отвсякъде. Да не споменаваме и натуралната козметика, пълна с ароматните растения на острова и етеричните масла. Всичко благоуханно може да намерите в бутика Corsica Beauty в Калви.Храната

Как ви звучи смесица между най-доброто от френската и италианската кухня? На нас ни звучи като златната среда за небцето ни и малко пътешествие за сетивата. Изобилието от морски дарове и риба е съвсем по вкуса ни. Превъзходните сирена също идеално се вписват в гастрономическото ни обогатяване. Десертите преливат от мляко и яйца, а сред топ вкусовете поставяме този на чийзкейка с лимон – вкус лек като облак.
Текст: Сияна Заимова

Снимки: Unsplash; Ester Bellon; Vinidea corse

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Плисирана макси рокля от CHLOÉ

Плисирана макси рокля от CHLOÉ Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Златна гривна от CAROLINA BUCCI

Златна гривна от CAROLINA BUCCI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT

Кожена чанта за през рамо от ISABEL MARANT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA

Сребърна фиба за коса от DOLCE & GABBANA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Не просто неделя, ами празнична неделя – идеално време за ефирни рокли!

Ако сте пропуснали
Най-четени