По следите на перфектния брънч в града

x


Нека обрисуваме следната картинка. Уикенд сутрин. След парти. Неизвестно зло е изцедило всичките ви сили до ръба на санитарния минимум, да го наречем духа от бутилката, за по-лесно. Молите се агонията да свърши по бързо и единственото, което може да ви спаси е една късна закуска. Че кой става рано след парти?

Бързата помощ на добрата храна е готова да ви спаси с няколко адреса в София. Да се разходим по следите на перфектния брънч.

Cava 

Първа спирка – ул. “Парчевич” 52. Да вметнем само, че кавата за Испания е същото, което шампанското за Франция и просекото за Италия – пенливото вино емблема. Та още от заглавието на заведението започваме да се чувстваме у дома. Прясната им брънч концепция е разделена тематично – за нея и за него. Като се предполага, че дамите ще изберат авокадо тост, а господата ще заложат на яйца с бекон. Ние си залагаме главите, че вилиците ще прехвърчат и на двата бряга на масата без питане за позволение. И ако някой си мисли, че брънча ще е придружен с горещ чай – не е познал. Искаме балончета по чашите!
Кръг

Друг уикенд си запазваме за ул. “Шейново” 4А и едно от местата в града, където се твори на широко и здравата се експериментира с менюто. За радостта на всички гурмани и food ентусиасти, които малко им е писнало от класиките с айрян в неделя. За справка, нека ви изрецитираме листата с ястия от последния брънч в Кръга: палачинки с ягоди и босилек (още тук пускаме сълза на умиление), баница с цвекло и заквасена сметана, хумус с олио от сушен пипер, ръчно точена юфка, аспержи върху тост, запържен в свинска мас с още благини. Положението е – осмеляваш ли се да опиташ. И ние кимаме със задоволство – и още как!
Koto

Третият ни стоп е запазен за ул. “Цар Калоян” 6. И е за най-разглезените, които освен спасение в закъснелите уикенд утрини, търсят и хедонизъм в ударни количества. А тук той се сервира под формата на крехки чаши Veuve Clicquot, големи глътки сангрия, японски омлети, пад тай със скариди и блек ангъс. И безумна селекция от десерти, която конспиративно ни отдалечава от beach body-то. Само че при вида им сме готови да му помахаме за чао. Всъщност калориите в неделя броят ли се?

Текст: Александра Тошева

Снимки: Cava, Кръг, Koto – facebook pages. 

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Обичаме да изпъкваме в тълпата не заради дрехите си, а заради увереността, с която ги носим.

Ако сте пропуснали
Най-четени