Как се постигат големите цели на малки стъпки

x


Има моменти, когато трябва да прецените дали изобщо си заслужава да инвестирате време и усилия в конкретна цел. Когато стане въпрос за постигането им е много по-добре да ги разделите на малки постижими стъпки. Начинът да ги осъществите е да научавате по едно ново умение всеки месец, което ще ви помогне да се придвижвате напред. Ето още няколко полезни стъпки, които ще ви доближат до осъществяването на най-важните ви цели.

Голямата цел разделете на пет по-малки

Няма нищо лошо да се целите на високо и да си избирате наистина мащабни цели. Като да започнете собствен бизнес, например. Опитът досега на много успешни жени е доказал, че както повечето неща на този свят, голямото е съвкупност от няколко по-малки елемента.

Затова ако в този момент сте наясно с какво да се заемете, разпределете осъществяването на пет по-малки стъпки и включете към тях придобиването на ключови умения. В момента мрежата изобилства от сайтове, които безплатно или срещу определена такса дават възможност за добиването на мениджърски и специфични за нишата задълбочени познания.

Coursera и Skillshare са добри примери за това. Първият сайт предлага както свободен достъп, така и платени курсове, докато при втория – достъпът е срещу месечна такса от около $9.Опитайте да действате тематично

Основата за постигането на голяма ефективност при разпределението на времето е тематичното му обособяване. Това спестява много време и усилия и в крайна сметка се оказва доста по-продуктивен вариант в сравнение с познатите ни досега прийоми на тайм менидмънта.

Какво всъщност представлява тематичното действие – това е умението да зададете определена тема на деня си. Да групирате личните си и професионални задачи така, че да направите живота си по-лесен. С усвояването на повече и повече от тематичните действия, ще успеете да поставите изпълнението на задачите си на по-високо ниво и да си освободите повече време за големите цели.Превърнете вдъхновението в действие

За да се научите да превръщате вдъхновението в действие трябва да се научите да отсявате идеите си – на кои да обърнете внимание и как да действате незабавно по отношение на тях. Няма как да успеете без напътствия от хора, които вече добре владеят тази трансформация. И отново благодатната и безгранична възможност е в интернет, където можете да откриете всичко необходимо за изграждането на такива умения. Класове или книги, вие ще изберете.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бялата тениска може да е  класика, но и  черната крие повече потенциал, отколкото предполагаме!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ