Пътят към успеха: теория на 30-те минути

x


Колко често се оправдавате, че нямате време да свършите нещо, за което мечтаете отдавна? Почти всички използваме напрежението в работата и семейните ангажименти като предлог, „спасяващ” ни от поемането на нова инициатива. Вглъбяваме се толкова дълбоко в идеята за липсата на време, че сякаш сами забравяме, че всъщност се отказваме от собствените си мечти.

Трудна е само първата крачка. За да я осъществим, трябва първо да се настроим психически за нея, а след това да успеем да се помръднем и чисто физически. Всеки нов ангажимент обаче, отнемащ време и усилия, сякаш изисква твърде много отдаденост и компромиси от наша страна.

С малки, но неспирни стъпки се стига по-бързо до крайната цел. Неведнъж сме чували максимата, че успехът не се постига, като се бърза, а като не се спира, нали? И ако продължим с мъдростите, то определено бихме искали да заявим, че хубавите неща стават бавно.

Няма как да се превърнем в милионери за 1 ден. Или 1 месец. Не можем да научим и нов език за толкова време, нито да усвоим тънкостите на шофирането. На практика, за кратко време не можем да направим почти нищо. Но можем да поставим началото на нещо, за което бленуваме от дълго време.

Теорията на 30-те минути е следната: отделяйте ги всеки ден за инициатива, която е важна за вас. Можете да започнете да учите Photoshop или пък да направите първите си опити в света на програмирането. Можете да снимате или пък да се запознаете с основите на маркетинга. Можете да правите всичко, което ви доставя удоволствие и искате да го усвоите в дълбочина.

За много от вас половин час дневно ще изглежда недостатъчен, за каквото и да било. Замислете се обаче, че ако го оползотворявате през всеки делничен ден, това са 20 дни месечно, през които вие учите нещо ново, Пресметнати в часово време, това са 600 минути, които пък, от своя страна, са равни на 10 пълни часа.

Преди да се потопите в начинанието, убедете се, че наистина го искате. Защото вътрешната мотивация води до най-краткия път към успеха. Когато една дейност се върши с желание, тежестта от усилието е заменена със силата на личното удовлетворение.

Текст: Станислава Добрева

Снимка: Press

Вижте още:

Грешките, които успелите жени не допускат никога

Защо носим високи токове? Със сигурност не защото искаме да сме по-високи от мъжете!

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Днес носим лятна джунгла.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ