Работещите момичета и цветовете, които „работят”

x


Един от начините за „говорене” на работното място се осъществява невербално. И сред многото средства това да се случи са и цветовете. Дамите знаят много добре, че държат в ръцете си един коз повече от мъжете в офиса – по-големия и по-цветен спектър от облекла, с които могат да изразяват себе си. Много по-вероятно е да впечатлите околните с цвета, в който сте облечени, отколкото с каквото и да било друго от външния ви вид. Цветовете изпращат силни съобщения, включително този на стаята, в която работите, този на визитката ви и разбира се този на вашето облекло. И когато се намирате в бизнес среда и сте работеща дама, има три въпроса, които трябва да си зададете сутрин, преди да облечете, каквото и да било.Първият от тях, разбира се, е „Как се чувствам днес?” Позволете на интуицията си да бъде ваш водач. Светлите и леки цветове повдигат настроението, а тъмните и неутрални такива са „по-контролиращи” емоциите.

Вторият въпрос следва да бъде „Коя група от хора искам да впечатля – мъжете или жените и с какви нагласи ще бъдат те?” Жените реагират позитивно на сините нюанси, както и на тъмночервено, розово и синьо-зелено. По-атрактивно на мъжете действат всички нюанси на жълтото, яркочервеното, оранжевото, както и синьото.

И вероятно най-важният въпрос е третият – „Какво съобщение искам да изпратя на околните?” Трябва да прецените дали предстои да се срещате с голяма група от хора, или с един-двама души. Също дали ще изнасяте презентация, или ще бъдете по-пасивни в работната среда.Ето какво означават някои основни цветове в работната атмосфера:

Ако искате да заявите, че трябва да ви се доверят и имате сериозно отношение, синьото е най-добрият вариант за това. Този цвят е най-безопасният от всички, универсално харесван от мъже и жени, макар да е известен като леко консервативен.

Ако искате да излъчвате приятелско отношение, заложете на зелено, синьо-зелени нюанси, пастелни нюанси на оранжево и розово.

Ако искате да покажете доза агресия или непременно желаете да ви забележат, вариантът е само един – червено.Увереността на работното място се познава по всички нюанси на зеленото и синьото. Тези по-универсални цветове са „приятелски” и „сближават” хората на подсъзнателно ниво. Те означават емоционален баланс за жената, която ги носи.

Ако искате да сте неутрални, в който и да е смисъл от работното ежедневие, заложете на бежово или сиво. Тъй като на тези цветове не се обръща много внимание, имайте предвид, че отсрещната страна в този случай мигновено започва да събира впечатления от това какво говорите, без подсъзнателно да е ангажирана с кодовете на цвета.

Тъмносиньото и тъмносивото са най-подходящите цветове за бизнес облекло и корпоративна среда. Обикновено хората ги намират за скучни и невзрачни, но моделите дрехи компенсират тези впечатления. Какъвто и нюанс да използвате, трябва много прецизно да уловите баланса между значението на цвета и кройката на вашите дрехи.И най-важното, което трябва да знаете, е че няма такова нещо като верен и грешен цвят. Има цветове, които са по-подходящи от други в определена ситуация, същото важи и за моделите дрехи. Известен е също и фактът, че всеки цвят има двойнствено значение – позитивно и негативно, като в повечето случаи то бива допълнено от настроението на човека и цялата концепция на визията му. И не забравяйте, че цветовете са силно оръжие, което уверените работещи дами трябва да умеят да използват единствено в тяхна полза.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Unsplash

Вижте още:

Грешките, които успелите жени не допускат никога

Защо носим високи токове? Със сигурност не защото искаме да сме по-високи от мъжете!

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметричен блейзър от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметричен блейзър от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Обувки на висок ток от SAINT LAURENT

Обувки на висок ток от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини пола от ETRO

Мини пола от ETRO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки от FRAME

Дънки от FRAME Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петъчно вдъхновение от най-голямата модна икона.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ