Работещо момиче: Организация на почивката през уикенда

x


Толкова много неща за правене, а всяка седмица има само по един уикенд. Губим ли се в краткото свободно време, което имаме? Когато работната седмица свърши, едно от най-пагубните неща за настроението, а и здравето ни, е да пренесем професионалните си ангажименти у дома. Или пък, удачен ли е вариантът да стоите пред телевизора и да вършите единствено домашните си ангажименти? Отговорите ви може и да варират, но едно е сигурно – намирането на баланс в почивните дни е най-важното задължение, което трябва да изпълните.Уикендът ви също се нуждае от план. Успешните хора не забравят за добрата и ползотворна организация на свободното си време. Те плануват почивката си, както плануват и делничните дни. Много е вероятно без план да прекарате цял ден пред телевизора. Понякога имаме нужда от това, разбира се, но организацията на свободните дни ще ви помогне да свършите неща, които отлагате отдавна.

Ставайте рано. Спането до ранния следобяд през почивните дни се отразява на организма така, сякаш го подлагате на часова разлика, с която той трябва да свиква всяка седмица поне по два пъти. А и започвайки неделята няколко часа преди всички останали с посещение на фитнеса, например, може да се окаже доста освежаващ завършек на уж обикновената седмица.

Никога не пренасяйте работата си в уикенда и в дома. Знаем, че понякога се налага, но смесването на свободното време с професионалните ангажименти може да се окаже разковничето, виновно за лошото ви настроение в понеделник сутрин. Така или иначе получавате всякаква служебна информация на телефона си, така или иначе четете електронната си поща в свободното време, няма нужда да правите и други неща, вместо да отидете на кино.

Вижте още: Кариерни митове – без тези четири можем!Движете се. Няма значение дали е студено или топло, няма значение дали ще отидете в зала, където да танцувате или ще останете у дома с отпускаща музика и мислите си, правейки йога. Нека времето за движение бъде време за вас самите – нещо, което да ви зарежда с енергия, с позитивни мисли и много настроение.

Използвайте свободното си време да се социализирате. И това не означава да прекарвате следобяда, сърфирайки в социалните мрежи. Това означава да се облечете като истински дами, да прекарате събота вечер с приятели – всичко, което ще ви откъсне от монитора, телевизора, екрана на телефона.

Отделяйте време на хобито си. Успешните хора посвещават времето си на нещо градивно, нещо, което ги кара да се чувстват себе си. И ако Джей Лено обича да събира автомобили, или пък Виктория Бекъм да пазарува, то и вие може да имате нещо, което да правите с удоволствие и регулярно. И не е задължително хобито да е свързано с разточително харчене на пари. Творческите дейности са една добра алтернатива за събиране на положителни емоции.

Подгответе се за това, което предстои, а именно, че работната седмица започва след няколко часа. Менталната нагласа е много важна за това в какво състояние ще се събудите в понеделник сутрин. Лошото начало на седмицата обикновено е логично следствие на един изхабен и пълен с бездействие (непланиран) уикенд. И обратното, ако сте планували вашия уикен и неделята завърши с удовлетворението, че нещо е направено, то и понеделникът ще бъде добър старт за нови начинания.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Unsplash

Вижте още:

3 урока по лидерство от „Игра на тронове“

Вдъхновението, наречено Робин Шарма

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Блейзер от BALMAIN

Блейзер от BALMAIN Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от VALENTINO

Дамска чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Елек от PETER DO

Елек от PETER DO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бежовото – една стилна вселена.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ