С тези малки стъпки ставаме по-щастливи и по-здрави

x

Ако изпитвате нужда да промените живота си, значи е време да предприемете няколко малки, но съществени крачки, които ще ви донесат удовлетворение и чувство на пълноценност. Голямата трансформация не изисква грандиозни обрати, предшествани от неистови усилия, с които да стигате до крайности. Ето как да получите това, което искате за себе си, без да загърбвате това, което вече сте постигнали:Събуждайте се по-рано. Ставането с половин час по-рано ще ви накара да се чувствате по-спокойни, по-щастливи и ще ви даде по-голям контрол върху плановете ви за деня. Освен това ранното събуждане има няколко предимства – дава мощен прилив на енергия, намалява стреса и избистря ума.

Инвестирайте в опит. Установено е, че това, което прави хората щастливи, не е безразборното пазаруване на дрехи и вещи, защото то носи кратковременно удоволствие. Това, от което хората се чувстват истински удовлетворени, е харченето на пари в придобиването на нови умения. Ученето на нови знания е важно за развитието на личността и за постигане на вътрешен прогрес.

Пийте бадемово мляко. То има невероятни ползи за тялото за разлика от кравето мляко, което нарушава хормоналния баланс и води до разстройства в храносмилателната система. Бадемовото мляко е отличен заместител на прясното, защото съдържащите се в него витамини и минерали подпомагат сърдечно-съдовата и опорно-двигателната системи, а заедно с това изчистват кожата и възстановяват идеалния й вид.Усмихвайте се! Така ще повишите нивото на ендорфини в мозъка и ще подобрите настроението си. Има много методи да поддържате лицето си засмяно през целия ден. Бихте могли да сложите химикалка между зъбите си, за да излъжете съзнанието си, че се усмихвате, докато не започнете да го правите непринудено. Друг вариант е да се разходите из албумите, в които са запечатани спомени от вашето детство. Това със сигурно ще предизвика приятни асоциации в ума ви и ще ви накара да се засмеете.

Работете върху чувството си за хумор. Гледайте повече комедийни филми и сериали, четете сатирична литература, опитайте да запомняте вицове, които са ви направили впечатление, и слушайте повече хубава музика. Така ще упражните способността си да забавлявате хората около вас и ще ви направи приятна и предпочитана компания сред приятелите ви.

Вижте още: Как да балансираме времето си между работата и семейството и да намалим стресаНаправете си списък с нещата, които винаги сте искали да направите. За по-краткосрочни цели, чийто резултат ще ви се отрази благоприятно, си съставете списък със задачи, които да изпълните в рамките на един месец. Бъдете смели в желанията си и не се страхувайте да поемете рискове. Без да рискувате, няма как да разберете колко далеч бихте могли да стигнете в своите мечти.

Променете режима си на лягане и ставане. Ако опитате да спазвате един и същи часови интервал на лягане и ставане, ще се чувствате значително по-добре. Цялостното подобрение в начина ви на живот няма да закъснее. Опитайте да спите по около 8 часа, за да се възстановите напълно от рутинния стрес в ежедневието и на работа. Това ще се отрази отлично и на външния ви вид.

Тренирайте често. Двигателната активност е задължителна за подобряване на здравето и духа. Тя носи чудесни ползи за правилната стойка и издръжливостта на мускулите. Здравето отвътре личи отвън. Това не е просто поредната сентенция, а сигурен знак, че се развивате в желаната посока.

Текст: Звезделина Георгиева

Снимки: Press

Вижте още:

5 НАЧИНА ДА ПОДОБРИТЕ СОБСТВЕНОТО СИ ИЗРАСТВАНЕ

КАК ДА ПРЕВЪРНЕМ ХОБИТО СИ В ПЕЧЕЛИВШ БИЗНЕС?

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сатенено-кадифена блуза от SAINT LAURENT

Сатенено-кадифена блуза от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от OSCAR DE LA RENTA

Миди рокля от OSCAR DE LA RENTA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сет от 3 пръстена с диаманти от SPINELLI KILCOLLIN

Сет от 3 пръстена с диаманти от SPINELLI KILCOLLIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Чанта от CHLOÉ

Чанта от CHLOÉ Може да купите от тук  

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Човек винаги трябва да е подготвен да сбъдне мечтите си… със стил!

Ако сте пропуснали
Най-четени