5 начина да подобрите собственото си израстване

x

Динамиката на ежедневието не ни позволява да спрем за малко това, което ни се налага да правим, и да обърнем поглед към себе си. Обикновено все нямаме време да помислим какво ни доставя удоволствие, какво ни прави нещастни и неудовлетворени и къде да намерим баланса. А ние чувстваме, че някак изоставаме от всичко това, отчитаме спад в собственото си развитие и в нас се поражда вътрешен дискомфорт. За да избегнете това неприятно състояние, ще ви подскажем как с пет лесни стъпки да започнете да работите в посока на личностното си израстване. Четете по-надолу:Развитието ви ще започне в момента, в който всичко и всички около вас са наред. Не забравяйте, че не вие трябва да сте най-умният в стаята. Това няма да ви движи напред, защото няма да получавате нови знания. А те са необходимото средство, за да се развивате в определена посока. Ако обаче сте заобиколени от хора, от които има какво да научите, ще се изненадате от напредъка, който ще отбележите за сравнително кратко време. Стига, разбира се, да сте отворени към идеята да се учите.

Личностното ви израстване ще подобри, когато подлежи да непрекъснато оспорване. Много от вас не желаят да излязат от зоната си на комфорт, защото са свикнали с живота, който водят. В такова състояние мотивацията се притъпява и започва да изчезва напълно. Не желаем да упрекваме никого, но ще ви кажем следното: бъдете благодарни за това, което имате, но не позволявайте на удобството да ви заслепява за бъдещи възможности, от които бихте спечелили много дивиденти за себе си.

Вижте още: Как да балансираме времето си между работата и семейството и да намалим стресаВътрешният ви растеж ще започне, когато излезете от зоната си на комфорт. Както е модерно да се казва: „Без болка няма печалба“. Много хора не са готови да излязат от обувките, в които удобно са се настанили, и да нагазят „боси“ в непознати води. Може би малко от нас биха заменили 2-3 часа от съня си, за да работят върху самоусъвършенстването си. Не са нужни толкова много усилия, колкото си представяме. Всичко е само ума ни, където живеят нашите най-големи страхове и предразсъдъци.

Усъвършенстването ви като личност ще стане възможно, когато намерите правилния фокус. Обикновено когато нещо зависи от нас, много бързо пренебрегваме самодисциплината и смелостта си да го доведем до край. Лесно допускаме външните фактори да попречат на концентрацията ни и да ни отклонят от първоначалната ни цел. Ако искаме обаче наистина да вървим напред и нагоре, е нужно да проявим твърдост в намеренията и действията си и да се докажем като отговорна и решителна личност, която приема успехите и провалите по един и същи начин и не губи своя фокус.Ще отбележите прогрес в израстването си, щом приемете недостатъците си и ги превърнете във ваша сила. Съществува сентенция, според която „Провалът е цената, която плащаме, когато си поръчваме успех.“ Безспорно твърдение, което обаче много малко хора умеят да посрещат с достойнство и разбиране. Никой не обича да губи, но най-често победите са свързани с редица загуби и чак когато се научим да ги приемаме, ще усетим истинския вкус на така желания успех. Безкрайните неуспешни опити да направим нещо стойностно не означават, че трябва да се предаваме лесно. Нищо хубаво в този живот не е лесно постижимо. Затова не се съсредоточавайте върху несъвършенствата си дотолкова, че да ви попречат да видите малките победи, които ви изкачват към върха.

Текст: Звезделина Георгиева

Снимки: Pixabay

Вижте още:

ВЪНШНИЯТ ВИД НЕ Е ВСИЧКО. МОДЕЛЪТ КАМЕРЪН РЪСЕЛ ПОТВЪРЖДАВА ТОВА

РАБОТЕЩО МОМИЧЕ: ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПОЧИВКАТА ПРЕЗ УИКЕНДА

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Блейзер от BALMAIN

Блейзер от BALMAIN Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от VALENTINO

Дамска чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Елек от PETER DO

Елек от PETER DO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бежовото – една стилна вселена.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ