Изстрелването на новата „Ракета“

x

 


Ракия–бар–ресторант „Ракета“ (бул. „Янко Сакъзов“ 17) отвори наскоро и веднага се превърна в гореща социална точка. Всъщност, мястото съвсем не е ново – съществува от 60-те години и още тогава е било популярно заведение за отмора на партийни величия и част от столичната бохема, тук дори се е отпразнувала първата сватба на Людмила Живкова. Ресторантът сега е рестартиран от новите собственици с участието на младото студио Funkt. Заведението е преобразено в модерен дух, но още пази връзката си с онова време – акцент в интериора е колекция предмети от социалистическата действителност. Богатата сбирка показва близкото минало в нова светлина и постоянно нараства с участието на познати и приятели: работещ магнетофон, компютър „Правец”, пишеща машина, телевизор „Опера”, транзистори „ВЕФ” и „Селена”, грамофонни плочи, хладилник „Мраз” от 70-те години (работещ), списания, плакати, значки… Старите маси с вградените в тях колекционерски монети са запазени, пребоядисани и  брандирани в социалистическа стилистика с червени петолъчки. Акцент са осветителните тела – проект и изпълнение на Funkt.

 


 


Тук освен ракия се предлагат и всички останали видове питиета. Кухнята е отлична, като главен готвач е майсторът от нашумелия ресторант „Пчела“. Освен модерните градски леки ястия се предлагат и класически блюда от соца, като „Котлет по киевски“ и „Бьоф Строганов“.

Културният календар на „Ракета” стартира с изложба детски книжки от соца и ще продължи със събития, свързани с историята на дизайна.

текст: Антоанета Баева

снимки: Александър Новоселски / novoselski.com 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN

Асиметрична жилетка от вълна и кашмир от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка кожена чанта от CHLOÉ

Малка кожена чанта от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бели боти от MONCLER

Бели боти от MONCLER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Черно поло с копчета от BALMAIN

Черно поло с копчета от BALMAIN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Нова седмица на хоризонта. Нека си пожелаем успех!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ