Мода за аристократи

x

Българската марка „Аристократ“ предлага на силния пол пуловери, шалове, класически жилетки, елегантни ризи, тишърти и аксесоари. За да постигне и поддържа максимално качество на предлаганите продукти, което да я отличава от всички останали, тя използва едни от най-добрите и качествени материи в света. От „Аристократ“ са избрали за партньор най-големия конгломерат за производство на кашмирени платове и  прежди – италианската компания Loro Piana. За колекцията от ризи „Аристократ“ използва само египетски памук, който доставя от известния италиански производител „Албини Груп“. А изработваните polo-shirts са само от чист, двойно мерсеризиран памук. С познанията и опита на своите дизайнери и експерти, „Аристократ“ създаде ексклузивно луксозно облекло за мъже, аксесоари и подаръци с грижа за всеки детайл и със стремеж за налагане на един различен аристократичен стил на облекло. Ето кои са трите тайни за успеха на марката: 

 


 


 Кашмир

Самата дума създава усещане за мекота, ефирност и стил. Кашмирът е нежно падащ, лек вълнен плат със слаба лъскавина и копринена гладкост. Чистият кашмир е особено ценен, заради своята удивителна способност да запазва непроменена телесната топлина, както при много ниски температури, така и при високи. В миналото е бил привилегия само на знатните особи. Да носиш кашмир е като да се обвиеш в блажена прегръдка, защото е изключително мек и гали кожата. Неслучайно наречен „кралската нишка”, кашмирът е фино влакно, което се набавя от високопланинска коза със същото име. Тя обитава пустинята Гоби при изключително суров климат на височина 4500 м и живее при минус 35 градуса. Кашмирената вълна се добива ръчно и изключително внимателно. Необходими са около четири години, за да може едно животно да произведе достатъчно вълна само за един кашмирен пуловер. Монголският кашмир е най-качественият и най-скъпият, известен е като най-мекото, най-финото и леко естествено влакно, което съществува в света. При опити да се добива кашмир при други климатични условия, се оказва, че той губи своите основни качества – лекота, устойчивост и способност да съхранява топлината. Кашмирът от Монголия, в сравнение с кашмира от други географски области, се отличава също така и със своя цвят – естествено бял, а това го прави изключително ценен за производството на наситени и ярки цветове.


 


 Памук

Най-качественото памучно  влакно се добива в Египет, където са най-благоприятните климатични условия за добиване на високи добиви и оптимална дължина на влакното, съчетана с фин строеж. Памуковата реколта се събира само на ръка, за да не се смесят узрелите памучни влакна с неузрелите, което веднага подобрява цялостното качество на нишката. Ето защо в „Аристократ“ използват само египетски памук за колекциите си, за да гарантират качеството на своите продукти.


 


 Мерсеризирация

Не е случайно, че експертите наричат подложения на тази процедура памук „перлен“. Памучната прежда или плат преминава през редица етапи, най-вече за да се увеличи блясъка й. Процесът на представлява третиране с концентриран разтвор на сода каустик при температура от 15 до 18 градуса. Мерсеризацията е един от най-важните процеси при крайната обработката на памучни материи. Той придава блясък на нишката и увеличава хигроскопичността й. „Аристократ“ използва тази техника при изработването на polo-shirts. Когато е обработен правилно, мерсеризираният памук е по-издръжлив, по-гладък и по-лъскав от обикновения.

текст: Марио Трифонов

снимки: „Аристократ“

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Боти от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Боти от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична миди пола от BRUNELLO CUCINELLI

Асиметрична миди пола от BRUNELLO CUCINELLI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Жилетка от кашмир и вълна от ALTUZARRA

Жилетка от кашмир и вълна от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнено поло от CHLOÉ

Вълнено поло от CHLOÉ Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Коженото яке – must have за всеки повод.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ