Сирил Жанин и магията на Guerlain

x

Парфюмеристът Данаил Велков, който умело ни води по пътя на ароматите, красотата и възпитанието на вкус, притежава едно от най-уютните места в мрежата, а именно личният му блог  www.danailvelkov.com. От най-новите парфюми на пазара, до истории за вълнуващи преживявания и пътешествия, свързани със света на ароматите, Данаил успява да ни вдъхнови. Той е и един от щастливците, срещнали се със Сирил Жанин, парфюмеристът на вълшебните Guerlain. Сирил споделя за страстта си към ароматите, за Guerlain, многогодишните традиции, качеството на парфюмите и предизвикването на сетивата. Вижте интересната среща между Данаил Велков и Сирил Жанин:Откривам французина Сирил Жанин на прекрасно място в центъра на София, в близост до „малкото“ НДК. Оказва се, че като всеки Телец той обича хубавата храна и парфюми, лукса и живота. Любимият му цвят е синьото най-вероятно заради уханието на живота му- L`Heure Bleue на Герлен. Ухание на живота му, защото Сирил го е харесал още преди да се роди. Това е любимото ухание на майка му, с което той се запознава докато е в утробата й, както и първото помирисано от него, непосредствено след самото раждане.  На 17 -годишна възраст докато учел мода, Жанин го преоткрил и оттогава не може без него. Чувства се гол, когато не носи парфюм, но когато е с L`Heure Bleue, дори и да е гол, се чувства облечен. Любимата му дестинация е Тунис, харесва аромата на пудрен ирис и свежестта на пролетта.

Експерт в парфюмерията и колекционер на антични мебели от времето на Наполеон III. Любимият му автор Марсел Пруст приляга на романтичната му природа. Движеща сила и страст в неговия живот са непреходните аромати, митичните, легендарните, вечните класики. Онези, при които качеството е на първо място. Висшата мода в парфюмерията или именно парфюмите Герлен. Атмосферата на разговора ни е пропита с аромата L`Heure Bleue.От него разбираме, че парфюмерийна къща Герлен е готова да отпразнува своя 190-ти юбилей през 2018-та година. От създаването на компанията до днес са представени 1100 парфюмни творения, в почит на женствеността, а последното носи името Mon Guerlain и отдава почит на съвременната жена. В бутика на авеню Шанз Елизе №68, в Париж се продават по 550 парфюма с подпис Герлен, от всички периоди на развитие на марката-  Jicky, Mitsouko, ShalimarVol de NuitSamsara.

Името на специалистът, който следи експертно качеството на ароматите, както и на суровините, за да гарантира на клиентите, че ще получат винаги очакваното ухание е Тиери Васер – първият парфюмерист, който не е част от фамилията, но е припознат от тях, като “осиновен син”. Различните реколти са с различен ароматен спектър, времето и климатичните условия влияят значително, това налага смесването на абсолюта от различни реколти, до постигане на точното ухание. Тук не се размахват рокли по модните подиуми, а се държи на качеството на парфюма.Подобно на висшата мода, в която всичко е направено ръчно, и тук ванилията продължава да се обработва, с нож в ръка, за да се сложи в буркан за приготвянето на ванилова тинктура- уникална и ръчно изработена, за да приляга по най-добрия начин, точно върху вашата кожа, именно нея откриваме в парфюма Mon Guerlain. Тази ръчна изработка е тайната, поради която аромати като Eau de Cologne Impériale и Jicky, макар произведени през 19-ти век, продължават да се продават успешно и днес.

„ Парфюмът е произведение на изкуството и част от моя живот. Той говори за емоциите ни, както цветовете. Не можем да избягаме от него, всички ухаем по рождение. Парфюмът е следата, която оставяме в спомена на другите, нашият ароматен подпис.  Парфюмът трябва да съблазнява и да дарява с увереност! С него ние заявяваме „кои сме“ в същност, без да говорим! Както животните, така и хората- първо помирисваме, за да се ориентираме в ситуацията. Феромоните са доказателство за това. Герлен не е компания, а дестинация в света на уханията. Парфюмерията е химия! А ние сме зависими от ароматните молекули. Герлен са архитектите на парфюмерията! “ –споделя Сирил.Преоткриваме парфюма Mon Guerlain, нотка по нотка- ванилия от Мадагаскар представя женствеността и радостта от живота, лавандула Карла носи мъжкото звучене в аромата и дарява с увереност, а “бек вокалите” на жасмин са в комфортното звучене на съблазняващо сандалово дърво. Жасминът е светлината- нотката, която насочва прожекторите към вас, за да бъдете привлекателни. Парфюм, който докосва сърцето на дамите в много различни възрастови категории, за да им напомни, че са красиви, всяка по свой собствен, уникален начин!


Текст: Данаил Велков, www.danailvelkov.com

Снимки: Данаил Велков, www.danailvelkov.com

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сряда на точки!

Ако сте пропуснали
Най-четени