Артистична менажерия от цветя и животни в Gucci Pre-Fall 2017

x


Всяка колекция на Алесандро Микеле за Gucci е увлекателно разказана история. История без начало и край, която прави множество асоциации с митологични същества или вълшебни градини. Вълнуваща компилация от контрасти и ерудирани препратки, артистична менажерия от зайци, тигри, котки, дракони и змии. Gucci Pre-Fall 2017 носи със себе си удивителен, изкушаващ фантастичен свят, от чиято магия не е лесно да се спасите. Затова не е случайно, че каталогът на колекцията е заснет на две исторически локации в Рим, заредени с много мистика: старинната библиотека Cascianelli и античната аптека на Санта Мария де ла Скала. И двете места са перфектни за естетиката на дизайнера и неговия неконвенционален диалог между минало, настояще и бъдеще.
Ключовата дума в най-новата колекция на Микеле е „спортни дрехи”, на които обаче е придадено ново значение. Панталоните тип клин са интерпретирани в оригинални варианти и се носят почти под всичко – от плисирани поли от деним до копринени рокли тип риза с принтове. Спортният анцуг с емблематични флорални принове пък изглежда доста впечатляващо с воланите по раменете.

Колекцията е своеобразно завръщане към 80-те години на миналия век с кройките и десените си. Всички дрехи са богато украсени и в ярки, живи и весели цветове, които лесно могат да спрат движението в големия град.


Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сряда на точки!

Ако сте пропуснали
Най-четени