Цвят на сицилианско вино завладява новата година

x

 


 

Преди броени дни институтът по цветове Pantone обяви цвета на 2015. Тази година той носи името Marsala –название, вдъхновено от сицилианско вино със същото име, комбинация между топло кафяво и червено.

 


 

 


 

Приглушеният винен оттенък веднага спечели симпатиите ни. Представяме си го навсякъде – от грима, през дрехите, та чак до интериора. Изпълнителният директор на Pantone, Леатрис Ейземан, затвърди внушението ни с описанието му като „сърдечен, но стилен, универсално привлекателен и лесно можещ да навлезе в модата, красотата, индустриалния дизайн и интериора”.

 


 

 


 

Специалистите от института го определят като модерна алтернатива на черния цвят. В модните колекции вече го видяхме като част от хрумванията на Herve Leger и Daniel Silverstain, а Sephora отново ще посвети лимитирана серия от девет продукта на тазгодишния „победител”, както се случи и миналата година с цвета Radiant Orchid.

 


 

 


 

Вече 15 години цветовото решение на Pantone е от значение за иновациите в множество индустрии. Изборът на цвят на годината пък изисква задълбочено изследване в разнообразни сфери, сред които мода, красота, кино, интериор и дори технологии.

 


 

 


 

Вдъхновени от елегантния нюанс, потърсихме различните му приложения. Личните ни фаворити се оказаха интерпретациите му върху ноктите и устните, но не можем да подминем и луксозното му докосване върху вътрешния дизайн. Стилният завършек, който нанася, е забележителният отпечатък, превръщащ и най-малкия детайл в неповторим акцент.

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

Текст: Станислава Добрева

Снимки: Press

Вижте още:

Червеното през декември ни носи късмет

Топ 5 в петък: цветните чанти, които искаме за Коледа

Препоръки
Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

BURBERRY – Cable knit-paneled ribbed wool and cashmere-blend cardigan

Препоръки от седмицата

PRADA – Ribbon large color-block leather clutch

Препоръки от седмицата

ALTUZARRA – Clifton ruffle-trimmed jacquard-knit sweater

Препоръки от седмицата

MARNI – Canvas-trimmed cotton-blend wide-leg pants

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Лекотата на уикенда в съчетание с ефирна рокля.

Ако сте пропуснали
Най-четени