Джаз, рок или електро – какво да облечем за музикален фестивал?

x


Сезонът на музикалните фестивали официално е открит. А един от най-красивите на родна почва – А to JazZ Festival, предстои този уикенд да се случи на столицата ни за поредно великолепно издание с мащабна и обещаваща програма.

Къде ли не музиката ни кани на приключение – по крайбрежието на Хърватия, из горите край Букурещ в съседска Румъния и така нататък.

Логично стои въпросът какво да изберем да приютим в куфара си за такова пътешествие, преди да се отправим на път.
Джаз фестивалът не изисква особени ексцентрични напъни. За вдъхновение всяка прилична европейска стрийт стайл селекция би свършила чудесна работа. Лежерни летни рокли с красиви принтове. Нежни аксесоари и шапки, които ни предпазват от слънцето. Удобните обувки са максимата, която винаги трябва да стои най-отгоре на списъка ни. Поиграйте с аксесоарите. Изберете чанта с ресни или шал с приказни рисунки. Останалото е лесно – небрежни къдрици или плажни вълни, малко бронзант вместо руж и цветна очна линия за акцент.

Рок фестивалите позволяват да извадим малко по-тежката артилерия. Разкъсаните къси панталони от деним, гумените ботуши и по-грубите Dr.Martens. Визиите, решени изцяло в черно или преобладаващи тъмни краски са напълно в реда на нещата. Овърсайз якетата влизат в играта през хладните вечери. Избираме класическо кожено или винтидж Levi’s.
Хаус и електро фестивалите най-често ни заварват на морето и ни дават зелена светлина да извадим от куфара си най-микроскопичните одежди и да се отдадем свободно на танци върху пясъка. Ярки тонове, наситени цветове, разголени рамене и кореми, щедро показани крака – защо не? Полагаме на клепачите металически сенки, хайлайтер на бузите и блестящ гланц на устните. Сплитаме бохо плитки в косите. Без да забравяме и проблясващите бижута.

Фестивалите са онези малки празници на движението и нотите, които извисяват душата ни в радостен полет над емоциите. Външният ни вид трябва да отразява вътрешната ни еуфория. Затова си позволяваме да блестим, да се открояваме, да сме малко-смели от обикновено. И най-вече да се чувстваме удобно в кожата си, за да усетим всеки миг пълноценно и да го запазим като специален спомен. Дрехите попиват задълго от емоциите, които преживяваме с тях, затова избирайте внимателно кои да бъдат фестивалните ви съкровища.


Текст: Сияна Заимова

Снимки: Bloglovin, Fashiongonerogue.

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от MARNI

Дамска чанта от MARNI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Фиба за коса със Swarovski

Фиба за коса със Swarovski Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Стъпваме леко и с настроение!

Ако сте пропуснали
Най-четени