Кой кого копира в модата

x

Един Instagram профил в последните месеци застана на прицела на вниманието и някак натурално се превърна в следващата голяма сензация. Diet Prada, както се казва, излавя по долни гащи големите имена в модата и не се страхува да разкрие как понякога вдъхновението им се оказва чиста проба копиране.

Някои дизайнери не са особено очаровани от постовете на Diet Prada. Dolce & Gabbana се фръцнаха обидено при сравненията им с Gucci. Но с ръка на сърце и ние можем да отбележим известни прилики в последните им колекции, както и солидна доза инспирация от бизнес модела на Алесандро Микеле. Продължаваме да следим с интерес какво ъплоудва новият хит в Instagram, а ето и няколко добри попадения от фийда им:

Немската модна марка Escada май доста си е паднала по хитовия шал на Balenciaga. В такава степен, че е трудно да забележим разликите между тяхното предложение и оригиналния аксесоар. В интерес на истината и двете са позиционирани във високия клас мода, но някак логично повече ни привлича левият сектор от снимката.Дивият Запад май е завъртял със страшен синхрон главите на Dior и Elie Saab. Цветове, силует, модели – откривате ли и вие допирните точки?Това или е тежка категория съвпадение, или креативният директор на Loewе е попаднал в архива на немската марка Deru и силно се е впечатлил. Харесвахме и преди чудните Loewe творения, но и оригиналът безспорно си го бива.Като гледаме този колаж се зачудваме дали Демна Гвасалия помни, че вече не е в Maison Margiel, а в Balenciaga,  и не е много оригинално да копира бижутата им. Или иска да си направим цял сервиз за чай?На това му казваме оптимизъм. Да копираш нещо толкова ярко и незабравимо като дизайна на Yves Saint Laurent от 70-те не е особено яко и трудно може да остане незабелязано. И черната точка отива за Alice and Olivia. Често чуваме за влиянието на дадено десетилетие или отражението на произведение на изкуството в някоя колекция, но тук буквализмът е взел връх.Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

GUCCI – Embellished wool coat

Препоръки от седмицата

DOLCE & GABBANA – Welcome large printed leather tote

Препоръки от седмицата

GALVAN – Signature Corset crepe jumpsuit

Препоръки от седмицата

VALENTINO – Embroidered intarsia wool and cashmere-blend sweater

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

За стила не съществува лошо време!

Ако сте пропуснали
Най-четени