Уляна Сергеенко продължава своята модна революция в Париж

x

 


 

Тя е дизайнер, стилист, фотограф, блогър и подобно на Мирослава Дума – едно от лицата на руската модна революция. Мястото ѝ на световната модна сцена не може да се пренебрегне. Любовта към дрехите винаги е била неразделна част от живота ѝ, дори по времето на бившия Съветски съюз, където „мода“ в познатия ни смисъл на думата, почти не съществува. „Имахме само две модни списания… Трябваше да шием дрехите си сами. В училище бях прочута с това, че често сменях дизайна им. Нарушавах всички правила. Може да се каже, че съм „родена“ в couture”, споделя рускинята пред Harper’s Bazaar. Тази метафора отдавна се е превърнала в реалност. Уляна създава дрехи Haute Couture и вече пребивава в света на висшата мода като дизайнер.

 


 

 

 

 


 

Колекцията ѝ за сезон есен/зима 2014-2015 е вдъхновена от изкуството, създавано в Русия по времето на Съветския съюз. Тоалетите са наполовина като извадени от приказки и наполовина – свидетелство за модната революция на дизайнерката. Ако политическата идеология никога няма да може да създаде едно утопично бъдеще, то модата може да създава фантазии като никоя друга индустрия. С тази концепция и мисъл за модерната жена са създадени тоалетите на дизайнерката. Контрастът е постигнат с противопоставянето на скулптирани форми и тежка кожа с леки дантели, органза, сатен.

 


 

 

 

 


 

Първите си стъпки към висшата мода Уляна прави като клиент. След сключването на брака си с руския милиардер Данил Качатуров тя започва да си купува тоалети от най-известните модни имена – Valentino, Givenchy, Jean Paul Gaultier, Chanel и Dior. През 2011 година основава своя бранд и стъпва на сцената на висшата мода като един от творците, които създават произведения на изкуството.

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

Shourouk е за смели и дръзки жени… пепеляшките да затворят очи!

Джорджо Армани с два юбилея и изобилие от лукс в Париж

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Sasha – Red Stripes от SUN DIVA SWIMWEAR

SUN DIVA SWIMWEAR Sasha – Red Stripes Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от SAINT LAURENT 

Сако от SAINT LAURENT  Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени сандали от CHLOÉ

Кожени сандали от CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сламена шапка от GUCCI

Сламена шапка от GUCCI Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Cool Sunday!

Ако сте пропуснали
Най-четени