Уляна Сергеенко продължава своята модна революция в Париж

x

 


 

Тя е дизайнер, стилист, фотограф, блогър и подобно на Мирослава Дума – едно от лицата на руската модна революция. Мястото ѝ на световната модна сцена не може да се пренебрегне. Любовта към дрехите винаги е била неразделна част от живота ѝ, дори по времето на бившия Съветски съюз, където „мода“ в познатия ни смисъл на думата, почти не съществува. „Имахме само две модни списания… Трябваше да шием дрехите си сами. В училище бях прочута с това, че често сменях дизайна им. Нарушавах всички правила. Може да се каже, че съм „родена“ в couture”, споделя рускинята пред Harper’s Bazaar. Тази метафора отдавна се е превърнала в реалност. Уляна създава дрехи Haute Couture и вече пребивава в света на висшата мода като дизайнер.

 


 

 

 

 


 

Колекцията ѝ за сезон есен/зима 2014-2015 е вдъхновена от изкуството, създавано в Русия по времето на Съветския съюз. Тоалетите са наполовина като извадени от приказки и наполовина – свидетелство за модната революция на дизайнерката. Ако политическата идеология никога няма да може да създаде едно утопично бъдеще, то модата може да създава фантазии като никоя друга индустрия. С тази концепция и мисъл за модерната жена са създадени тоалетите на дизайнерката. Контрастът е постигнат с противопоставянето на скулптирани форми и тежка кожа с леки дантели, органза, сатен.

 


 

 

 

 


 

Първите си стъпки към висшата мода Уляна прави като клиент. След сключването на брака си с руския милиардер Данил Качатуров тя започва да си купува тоалети от най-известните модни имена – Valentino, Givenchy, Jean Paul Gaultier, Chanel и Dior. През 2011 година основава своя бранд и стъпва на сцената на висшата мода като един от творците, които създават произведения на изкуството.

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Press

Вижте още:

Shourouk е за смели и дръзки жени… пепеляшките да затворят очи!

Джорджо Армани с два юбилея и изобилие от лукс в Париж

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от GIVENCHY

GIVENCHY Paneled faux fur coat Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от REDVALENTINO

REDVALENTINO Ruffle-trimmed cotton sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от LOEWE

LOEWE Embroidered wool-blend sweater Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от ROKSANDA

ROKSANDA Micah cotton-seersucker and hammered silk-satin dress Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сериозен look за една успешна сряда!

Ако сте пропуснали
Най-четени