Вечният стил – Preppy за жени

x

 


 

Безкрайно много харесваме стила на херцогиня Катрин, когато се облича с прекрасни рокли по примера на принцеса Даяна. Когато обаче стане дума за ежедневно облекло, смятаме, че тя е нагледен пример за овладяването до съвършенство на стила preppy, за мъжкия вариант на който ви разказахме в неделя. 

 


 

 

 


 

Обикновено стилът на една субкултура, какъвто е този, се характеризира с много допълнителни елементи освен облеклото. От безкрайно многото инструкции за това как да постигнем визията подбрахме основните неща. Кои са те? 

 


 

 

 


 

Важно е да знаете, че този стил остава в редиците на тези модни тенденции, които се характеризират с непреходност, излъчване прието за класическо и по-скоро аристократско. Съответно той не се постига единствено в резултат на усвояване на модните тенденции, а бива допълван от стила на живот и поведението на хората. 

 


 

 

 


 

За да сте preppy трябва да имате хубава фигура. Спортът е задължителен, но не какъв да е спорт, а езда, тенис, голф или балет. Необходимо е човек да е добре образован, да има култура на поведение, да е възпитан и да не допуска посредствено излъчване. Стойката, високо вдигнатата брадичка, разговорите със спокоен тон и увереността са част от изискванията на този стил. 

 


 

 

 

 


 

И накрая, опаковката на всичко това – дрехите! Тях може да намерите всеки сезон на закачалките в магазини на марки, които са ориентирани предимно към тази целева група. Обикновено те са Tommy Hilfiger, Lacoste, Ralph Lauren и много други, които са достъпни и на българския пазар. Както и в мъжкия гардероб, тук нещата стоят по подобен начин, защото ще са ви необходими: тренчкот, пуловер и риза, чиято якичка да се подава под него, шал, панталони, може би в цвят каки или тъмно синьо. Прилепналите дрехи и точният размер са от съществено значение и в женския гардероб. 

 


 

 

 


 

Важно е да знаете, че се набляга на естествени материи, кройки, които ласкаят фигурата и подчертават нейните достойнства, както и се комбинират цветове, които си подхождат и придават леко закачлив вид. Токовете никога не са прекалено високи, а на обувки от типа на балетните се гледа с добри очи.

текст: Стефи Стоева

снимки: Press

 

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Цял бански от Sun Diva swimwear

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от MARNI

Дамска чанта от MARNI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Фиба за коса със Swarovski

Фиба за коса със Swarovski Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Стил, класа и удобство!

Ако сте пропуснали
Най-четени