Как да си приготвим: Микс от салати с летен трюфел

x


Летният черен трюфел няма землистото ухание на зимния, но пък дълбокият му вкус, напомнящ лешник, превръща салатата, която днес ще ви представим, в истински деликатес. Научихме рецептата от сп. Меню, които пък са я получили от шеф-готвач Петър Йоргов.

Необходими продукти:

180 г зелена салата

180 г червена салата

20 г черен летен трюфел

60 г репички

120 г домашно козе сирене

60 г зелен лук

40 г къдрав магданоз

За дресинга:

100 мл зехтин, студено пресован

50 г прясна маточина

20 г дижонска горчица

20 мл прясно изцеден сок от лимон

сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

За дресинга разбийте маточината в блендер със студения зехтин. В чиста купа сложете горчицата и на тънка струйка добавете зехтина с маточината. Бъркайте непрекъснато до желаната консистенция, накрая добавете фреша от лимон и овкусете със сол и пипер.

Накъсайте и смесете салатите, след което ги овкусете с дресинга от маточина. Нарежете черния трюфел и репичките на фини слайсове.

Разпределете овкусената салата  в чинии, а в средата на всяка порция сложете парче козе сирене, резени трюфел и репичка, ситно нарязан зелен лук, листа от къдравия магданоз и маточина.

Текст: Fashion Inside

Снимка: сп. „Меню”

Вижте още:

Как да си приготвим: Сладкиш с пияни череши в чаша

Как да си приготвим: Сьомга терияки с пъстра гарнитура

 

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Ultramarine A-Silhouette Coat от Merlenne

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Barrel Jeans in Dark Blue от Merlenne

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къс панталон с набирания от KOTON

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Поло блуза с коприна от OXXO

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Wild, wild west.

Ако сте пропуснали
Най-четени