Ангелът с име Алесандра

x


Нейното име е Алесандра Амброзио и е един от ангелите  на Victoria’s Secret.  Родена е на 11 април 1981 година в бразилското градче Еречим. Още когато е на осем години тя разлиства лъскавите страници на случайно попаднало й модно списание и решава, че ще стане модел. Единственото, което обаче я притеснявало била нейната „клепоухост”. Безпокойството й от този факт било толкова голямо, че три години по-късно успяла да убеди родителите си да се подложи на операция, която да премахне този „недостатък”. Явно, че хирургическата интервенция й е вдъхнала увереност, защото на 12 Алесандра вече започнала да посещава школа за модели. А само три години по-късно  тя взема участие в престижния конкурс Elite’s Look, което й носи и договор Elite Model Management.



Първият й истински пробив е корицата на списанието Elle в родната й Бразилия. Следващата дестинация в кариерата на Алесандра е Ню Йорк. Там тя отбелязва успех след успех – договор с джинсите Guess за рекламната им кампания, снима се за календара на Pirelli и за кориците на едни от най-престижните модни издания – Vogue, Elle, Harper’s Bazaar и други. Повратна в живота й е 2000 година. Тогава тя се присъединява към „ангелския” отбор на Victoria’s Secret и застава редом до имена като  Хайди Клум, Жизел Бюндхен, Тайра Банкс и своята сънародничка Адриана Лима. А през 2004 е и първият модел, който се появява в рекламата на дъщерната фирма на марката – Victoria’s Secret PINK. През 2006 г. Алесандра лансира своя собствена модна линия бански костюми Alessandra Ambrosio by Sais. Освен това красивата бразилка става и рекламно лице на Calvin Klein и Ralph Lauren.


 


Популярността й отваря врати – тя се появява в епизодична роля във филма за Джеймс Бонд „Казино Роял”, а също така и в американския ситком „Как се запознах с майка ви”. През 2007 списание People я включва в своята традиционна класация на стоте най-красиви личности в света. През следващата година ражда първото си дете – дъщеря. През тази година тя позира гола, в напредналата си втора бременност, за рекламата на бижутерийната марка Vivara. А след това се включи в проекта Melissa Loves, създавайки за едноименната марка два модела обувки – Incense Glitter и Divine. Какво ли ще е следващото, с което ще ни изненада ангелът с име Алесандра?

текст: Марио Трифонов

снимки: БГНЕС

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

„Елегантността не означава да изпъкнете, а да бъдете запомнени.“ – Джорджо Армани

Ако сте пропуснали
Най-четени