10 неща за здравето, които трябва да знаем

x

Въпреки (а може би и точно заради това) милиардите, които се въртят във фармацевтичната индустрия, ставаме все по-болни. Нагласата, че всичко се решава с таблетки, е дълбоко погрешна. Здравословните проблеми се предотвратяват с превенция и здравословен начин на живот. Хапчетата просто ни вкарват в един порочен кръг – болка–хапче–болка. Какво да направим? Да следваме прости, популярни правила за здравословен живот. Тези, които всички добре познаваме, но често забравяме във всекидневието. Ето десетте основни „заповеди” на здравословния живот:1. Превенция

Болестите на века, като сърдечно–съдовите проблеми, диабетът, депресията, ракът, са в пряка зависимост от начина на живот. Припомняйте си го всеки ден и всяка минута. Часовете по йога, разходките в парка, медитацията са много по-евтини , приятни и ефикасни от хапчетата.

2. Истинската храна е лек

Хипократ го е казал най-добре „Оставете храната да бъде вашето лекарство”. В боровинките и чесъна например има повече лечебни вещества, отколкото във всяко лекарство. Тази храна обаче трябва да е естествена, чиста, най-добре отгледана и приготвена от вас.

3. Понякога трябва да изключвате и да презареждате батериите 

Живеем в много динамично време и стресът и претоварването ни идват в повече. Няма нищо лошо в това да спреш. Мозъкът ще се отплати с повече ефективност по-късно. И да се отдалечиш от мобилните устройства, които са един от основните фактори на нездравословната среда.4. Преборете стреса

Лесно се казва, трудно се прави. Има едно просто правило – фокусирайте се върху това, което става в момента, забравете минало и бъдеще. Танцувайте, спортувайте, ходете пеша, занимавайте се с изкуство.

5. Прекарвайте повече време сред природата

Това не е лукс, а абсолютна необходимост. За съжаление, малко са лекарите, които предписват „природа”, а трябва.

6. Възползвайте се от нетрадиционната медицина

Днес има доста богат избор на практики – аюрведа, китайска медицина, хомеопатия…

7. Добрите взаимоотношения с хората правят чудеса

Вече е доказано, че подкрепата от близки лекува. Общуването, от своя страна, намалява въздействието на стреса. Позитивните отношения са в основата на доброто здраве.8. Бъдете „зелени”

Вероятно много хора около вас са скептични за влиянието на химикалите върху тялото, но факт е, че сме претоварени с тях и това се отразява на здравето. Изберете еко козметика, заменете свръхсилните препарати за почистване, пране и миене на съдове  с безвредни. Използвайте бабини рецепти – например знаете ли, че зехтинът е чудесно средство за овлажняване на кожата, а оцетът почиства доста добре.

9. Бактериите са наши приятели

Те са важна част от човешката система. Затова избягвайте антибиотици и лекарства, които убиват естествената бактериална среда. Пийте пробиотици, когато се налага. Избягвайте антибактериални препарати.

10. Бъдете упорити

Резултатите се постигат бавно и балансирано. Ако сте решили да следвате тези препоръки за здравословен начин на живот, трябва постоянство. Това означава не понякога да ги изпълнявате, а винаги.


Текст: Fashion Inside

Снимка: Unsplash

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Свежи цветове за добро настроение.

Ако сте пропуснали
Най-четени