5 правила за добра форма в работно време

x

Здравословните навици са истинско предизвикателство, когато сме в работен режим. Постоянното седене и честите поводи за празнуване в офиса изграждат доста нездравословно поведение. Всички знаем какво е. Но напълно възможно е въпреки всичко това да следвате режим, който ще ви поддържа в добра форма. Ето няколко лесни начина, които ще са ваши съюзници в работно време.

Закусвайте

Независимо дали закуската е най-важното хранене през деня или не, тя ще ви предпази от похапването на случайни и не дотам здравословни снаксове във времето до обяд. Знаем коя е основната причина да я пропускате вкъщи… искате да поспите повече. Но знаем и че съществуват достатъчно бързи начини за приготвяне или да си направите нещо през уикенда, което да похапвате в следващите сутрини.


Снимка: Alison Marras


Не се лишавайте

Всички имаме онзи тип колеги, които периодично носят по някоя вкусотия без повод. Ограничавайки се ще постигнете едновременно две неща – лошо настроение и подтик да прибегнете до нещо нездравословно по-късно. Вместо напълно да отказвате поредната вкусотия, просто упражнявайте контрол върху количеството, което ще похапнете от нея. Няколко хапки ще задоволят желанието ви и в същото време ще ви спасят от вина, ако изядете цяло парче.


Снимка: Brigitte Tohm


Създайте екип с колегите си

Потърсете обединение и с други колеги от компанията, които държат на здравословен режим в работно време. Това ще ви даде взаимно вдъхновение и мотивация. Намерете си места, които ще задоволят изискванията ви за добра храна и начините на приготвянето й. Движете се заедно и обсъждайте различни теми, които ви вълнуват относно добрата форма.Задайте си дневно количество вода

Когато бързате с приключването на важна задача, често може да забравите за празната бутилка на бюрото си. Отделяйте си по няколко минути в различните часове на работния ден, за да следите какво количество сте изпили. Така независимо колко вглъбени сте в работата си, няма да получавате безпричинни главоболия или усещане за силна жажда. А всички знаем колко важна е водата.


Снимка: Tanja Heffner


Включете ходенето в срещите си

Вместо да се затваряте в подтискащи конферентни зали, може да предложите провеждането на някоя служебна среща в движение. Така не само ще натрупате повече извървени стъпки, но и ще можете да сте на открито, което освежава ума и прочиства мислите.


Снимка: Frank Kohntopp


Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Unsplash.com

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пола тип молив от ALTUZARRA

Пола тип молив от ALTUZARRA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI

Кожени пантофки с леопардов принт от JENNIFER CHAMANDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Oversized жилетка от MIU MIU

Oversized жилетка от MIU MIU Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Сутрешно кафе със стил!

Ако сте пропуснали
Най-четени