Aquapole – по-забавната водна тренировка

x

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от street style inspiration (@streetstyleinspiration5) на

 


Ако обичате водата и танците, новата тенденция в европейския фитнес, наречена Aquapole, може да се окаже следващата ви голяма спортна любов. С нетърпение очакваме съвсем скоро да я видим и в България. Но какво е различното на това ново направление във водните тренировки?

Aquapole съчетава в себе си водна аеробика, класическо и синхронно плуване, както и характерните елементи на pole dance, но пригодени за изпълнение във вода. Резултатът е многофункционална тренировка, която укрепва сърдечно-съдовата система и тонизира всички групи мускули, като акцентира на вътрешните мускули-стабилизатори, които при тренировките извън вода е трудно да бъдат достигнати.


 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от street style inspiration (@streetstyleinspiration5) на

 


Повечето от упражненията, включени в системата са с висока сложност за координация, което помага да се развие балансирането на тялото и да се приучат различните части на тялото да работят безпроблемно в синхрон.

Още едно предимство на новото фитнес направление е способността на водата да премахва практически всички противопоказания на тренировките на пилон. В случая предварителната подготовка и първоначалното ниво не са от значение, защото при водните занимания натоварването е по-просто и безопасно. Освен това след тренировка по тялото не остават синини, както при стандартните упражнения.


 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от street style inspiration (@streetstyleinspiration5) на

 


За aquapole не е необходима специална екипировка, освен бански и плувна шапка. Една тренировка започва с разгряване на тялото, която прилича на тази в аква аеробиката. Следват движения от pole dance – набирания, махове и още. На думи изглежда, че не е нищо сложно, но всъщност се изискват много усилия да се задържи тялото в едно положение, да се направят движения, които преодоляват съпротивлението на водата. Колкото по-интензивен е напредъкът, толкова по-бързо се преминава към по-сложни елементи.

От всичко, което казахме до момента очакваме с нетърпение появата на новото фитнес направление в България, за което ще следим зорко. То вече завладя повечето от любителите на водните тренировки във Франция, Италия, Испания, Германия, Белгия, Полша и Русия.

Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Вижте още: 

5 неща, за които грешим в храненето

Как да извлечем максимум ползи от кардиотренировките

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Блейзер от BALMAIN

Блейзер от BALMAIN Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Дамска чанта от VALENTINO

Дамска чанта от VALENTINO Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN

Сандали от CHRISTIAN LOUBOUTIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Елек от PETER DO

Елек от PETER DO Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Подаряваме ви малко слънце в мрачния ден!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ