Яж, обичай и спортувай! Най-ефективните спортни апликации

x

apps-aufmacher_quer_article_zoom


Спортните приложения за мобилни телефони, тренировките в YouTube и дигиталните спортни програми отдавна са се превърнали в алтернатива на фитнес студиата за онези, които искат да тренират между четирите стени на дома си, в градината или в близкия парк. Защото правилата са нови: спортът може и трябва да се практикува навсякъде.

Извинението, че нямате място за фитнес уреди или упражнения у дома, вече не важи. Приложения като тези на Nike и Runtastic го правят възможно: тренировките могат да се случат навсякъде – без специални уреди, а с подръчни материали и с теглото на тялото ви. Тествахме за вас най-ефективните спортни приложения.


article-01-large


NTC (NIKE TRAINING CLUB)

При това приложение за смартфон спортувате с персонален треньор от Nike. Мотото е: „Заедно се тренира по-добре. Без значение какво е нивото на натоварване и каква е целта.”

С тази апликация Nike предлага тренировка с персонален треньор, съобразена с личните ви нужди и вдъхновение от спортисти от световна величина с различни видеа. Чрез синхронизирането на данни и събирането на Nike точки, приложението стимулира по-бързото постигане на определени цели и мотивира по-добрите постижения. То също така ви насърчава да тренирате в група: „Създайте група. Споделяйте с нея своите тренировки. Постигайте заедно цели”, гласи едно от посланията на приложението.

Накратко: Бъдете силно мотивирани с помощта на видеа на световноизвестни спортисти, детайлно обяснени тренировъчни програми и интензивна динамика в група. Тренировките постепенно се надграждат така че организмът да се натоварва равномерно и да се постигнат оптимални тренировъчни успехи.


assana_rebel


ASANA REBEL

Йога среща дигиталните възможности на 21-и век в това специално приложение за мобилни телефони. То е дело на един страстен йога последовател с индийски корени и един здравомислещ оптимист: Робин Пратап и Паскал Клайн. Двамата създали йога приложение, което пасва на съвременните изисквания за гъвкавост: с многостранни серии „на повикване” в приложението, с което всеки може да интегрира йога според необходимостите си в ежедневието, независимо от времето, мястото или нивото си на напредналост. Без гонг и без пеене на „оммм”, без елитни йога студия и сложни асани.

Накратко: Независимо дали сте интензивен практикуващ или абсолютен начинаещ, приложението е приложимо за всеки йога последовател. Асаните са обяснени достатъчно добре. Различните йога упражнения могат да бъдат да бъдат компилирани според индивидуалните нужди.

Вижте още: ЙОГА ВМЕСТО ЛЕКАРСТВА И ЗАБРАВЯТЕ ЗА МЪЧИТЕЛНАТА МИГРЕНА


istock_000041556552_xxxlarge


RUNTASTIC

Приложението Runtastic е идеалният ви партньор, когато става дума за усъвършенстване на индивидуалните тренировки по бягане. Runtastic подкрепя всичките ви бегачески начинания – сами или в група или при бягане с щафета. Приложението избира различни маршрути, запазва историята на спринта ви и предлага статистики на различни групи (които да ви мотивират), а също и индивидуални тренировъчни планове, за да се подготвите целенасочено за маратон или триатлон.

Накратко: Приложението за бегачи предлага онова, което обещава и през последните години си спечели не малко последователи, сред които и успешни спортисти. Ако бягането и джогингът са една от най-големите ви страсти, това приложение е точно за вас!


Mann-Frau-Smartphone-app-freeletics-627


FREELETICS

„Постигни най-добрата форма в живота си”, гласи лайтмотивът на Freeletics, което е едно от първите спортни приложения за смартфони, което залага на тренировки със собственото тегло на спортуващия и с предмети от ежедневието, а не на фитнес уреди и тежести. Приложението предлага кратки тренировки, които са разработени от спортисти и треньори, и имат за цел да променят живота ви бързо и ефективно. Звучи убедително и е точно така.

Накратко: Приложението е разработено както за жени, така и за мъже и всеки ще открие в него подходящите упражнения. При обща тренировка за двойки участниците могат да залагат еднакви времеви интервали.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Press

Вижте още:

ПЪРВА МОДНА КОЛАБОРАЦИЯ ЗА APPLE

6+1 ШОПИНГ АПЛИКАЦИИ ЗА ЛЕСНО ОНЛАЙН ПАЗАРУВАНЕ

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

На ръба на уикенда.

Ако сте пропуснали
Най-четени