Емануела Толева и нейните малки тайни за красота

x

Случвало ли ви се е да харесате някого, без да го познавате? Сигурна съм, че ДА! Днес ще ви разкажа за точно една такава среща с една прекрасна млада дама, която бях виждала само в социалните мрежи, но чиято позитивна енергия веднага привлича. Съдбата избра да ме срещне с нея на едно прекрасно място край морето, на специално женско събиране, организирано от любима марка.

Емануела Толева – млада, красива, изпълнена с енергия, съпруга, майка на 3-годишния Васко и излъчваща онази увереност, която само пълноценният живот може да ти даде. Оказа се, че с нея се общува изключитело лесно и естествено, сякаш се познавате от дълги години. Гледайки усмивката й, стройната фигура и чувствайки енергията, която струи от нея, нямаше как да не я попитам за нейните женски тайни и ритуали, дребните ежедневни удоволствия, които правят живота така прекрасен.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emanuela Toleva (@emanuelatolevaaa)


Емануела, срещаме се на едно приказно място край брега. Какви емоции ти носи морето?

В интерес на истината, ако трябва да избирам за себе си между море и планина, по-скоро бих избрала планината. Но морето го свързвам с почивка, със семейство, с романтика, все неща, които то може би носи на всички. Най-вече свобода.

– Как минава един твой ден? Каква е твоята женска рутина?

Не пропускам сутрин след ставане да изпия 500 мл топла вода с лимон, куркума, пия течен хлорофил, пия и канела, и алое… След това вече пия кафе и докато синът ми закусва, вземам душ и полагам задължителните грижи за лицето си. Сутрешният ми ритуал включва почистване с измивна пяна, използвам Osmoclean на Esthederm, и ако имам малко повече време, слагам маската от същата серия, тъй като тя съхне бързо и лесно се отмива. Следва лек крем, който през лятото е задължително със слънцезащитен фактор, защото кожата ми е предразположена към образуване на пигментни петна. И така денят може да започне! Другото, за което винаги гледам да намирам време, са спортът и здравословното хранене.


 


Успяваш ли да намираш достатъчно често време само за себе си, извън ангажиментите ти като майка, съпруга, работещо момиче?

Аз съм малко трудна в менажирането на личното ми време, даже съпругът ми (б.а. – продуцентът Андрей Арнаудов) често ми прави забележки, че не съм достатъчно организирана. Откакто се роди Васко обаче, определено започнах да се справям много по-добре. Време за себе си намирам – звучи малко абсурдно – когато пътуваме двамата със съпруга ми. Тогава имам време да тренирам всеки ден, по два пъти. Така разбирам аз времето за себе си. Независимо дали сме на някой остров или където и да е, обичам да спортувам.

– Тренираш много, което е очевидно. Каква е твоята мотивация, само отличната форма или нещо повече?

Със сестра ми (б.а. – актрисата Доротея Толева) дълго време сме се занимавали със спорт, 14 години тренирахме баскетбол професионално. Спортът винаги е заемал голяма част от живота ни, присъствал е всеки ден в него и няма как сега да е различно. Просто имаме нужда от него. Независимо дали е йога, бокс, просто фитнес или разходка в планината. И с това не искам да кажа, че сме всестранно развити личностно, а просто, че е важно спортът да присъства в живота ни, той влияе добре не само на физиката, но и на психиката и на двете ни, и това също не е мое откритие. Когато съм напрегната, дори една лека тренировка ме освежава и ме връща в кондиция.– Кои са любимите ти козметични продукти?

Може би сега ще ви изненадам, защото любимите ми козметични продукти са кокосово и какаово масло, които използвам за лице. Вечер използвам витамин С, защото често правя пигментни петна, а той много ми помага. Това, което почти винаги присъства в чантата ми, е клетъчната вода Eau Cellulaire на Esthederm, особено през лятото. С нея лесно освежавам кожата на лицето си и я поддържам добре хидратирана. – Би ли ни споделила някоя малка тайна или специален ритуал за красота, за релакс или просто за връщане към твоя вътрешен център?

Нещата, които винаги ме връщат към моя вътрешен център, са на първо място спортът, просто да направиш нещо за себе си. Да обслужиш някоя своя потребност, винаги помага, много помага! Другото, което правя и което идва от само себе си, е да дишам, да медитирам, дори за кратко. Тези похвати също не са нещо ново, даже стават все по-актуални в днешното напрегнато време и аз много адмирирам това. Дори за няколко минути ако успеете да се откъснете от всичко около вас и да се концентрирате в дишането, ще се почувствате като нови. – Не мога да не те попитам за сестра ти Доротея. Сродна душа или „partner in crime“ е тя? Кое е най-щурото нещо, което сте правили заедно?

Да се родя с близнак, е един от най-големите подаръци в моя живот. Хората, които имат брат или сестра близнаци, ще се разпознаят в моите думи. С Дори се разбираме без поглед дори, без да сме си казали и една дума. От начина, по който казва дори една обикновена дума, аз разбирам дали е напрегната, сърдита, щастлива… Тя е човекът, на когото мога да се обадя по всяко време, както и тя – на мен. Веднага разбираме коя от какво има нужда и реагираме, дори другата да не е поискала помощ. Дори има гигантско чувство за хумор и с нея винаги е много забавно. С нея се чувствам в свои води, не се притеснявам от нищо, мога да се отпусна, така че да минат часове в забавления или пък в драма (смее се), зависи от емоционалното ни състояние.

– Родени сте на 14 февруари. Какво място заема любовта в твоя живот?

Винаги се учудвам на възхитата около датата на нашето раждане, а в инетерес на истината ние даже се чувстваме леко пренебрегнати, защото тогава всички празнуват деня на влюбените и някак рожденият ни ден остава незабелязан (смее се). Но пък любовта в живота и на двете ни заема много важно място. Има хора, които са много концентрирани в работа, кариера или в други неща, но за нас любовта е от фундаментално значение. Когато имаме любов в живота си, сме много по-щастливи. Сестра ми е човек, който знае как да обича, да се грижи за другите, да се раздава до себеотрицание.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emanuela Toleva (@emanuelatolevaaa)


Най-голямата промяна в живота ти досега? Обичаш ли ти самата да се променяш?

Най-голямата промяна до момента, разбира се, е това, че станах майка. Звучи банално, но това истината, а и със сигурност важи за всички майки. Животът ти се променя, ежедневието, навиците, отношението към света, всичко се променя. Вече не си най-важният ти. И това е най-нормалното нещо на света. Аз приветствам промените, когато те са в положителна посока, и това е едно от най-смислените неща – да надграждаш, да еволюираш. Има една много хубава поговорка: „Ако на 20 и на 40 години си един и същи човек, значи си загубил 20 години от живота си“. – Как би описала личния си стил? Без коя дреха или аксесоар не си себе си?

С времето започнах повече да се интересувам от мода, но истината е, че сестра ми има доста по-интересен стил, и където и да се появим заедно, тя обира овациите. Моят стил е малко по-универсален, като цяло не обичам да харча много пари за дрехи. Пазарувам от базови марки или разглеждам секцията „sale“ в сайтовете, от аутлети. Не обичам да купувам нещо, което се е появило току-що на пазара, независимо дали имам готовата сума пари. Дори по-скъпите ми покупки са винаги на разпродажба или от аутлет. Бих дала повече пари за чанта, кожено яке и рокля. Много обичам рокли!

– Знам за страстта ти към Италия. Какво би откраднала от италианския начин на живот?

От Италия има много какво да се открадне. Това, което бих взела от тях (особено от южната част), е топлотата, жизнерадостта, всекидневното празнуване на живота. Те просто имат отношение към всичко, към детайла, храната, дрехите… Сигурно звучи малко превъзнесено, но аз съм изключителен фен на италианската култура, кухня, на всичко италианско. Истината е, че там се чувствам като у дома си.Обичаш да пътуваш. Кое е следващото място, което мечтаеш да посетиш?

Обожавам да пътувам и имам голям късмет, че съпругът ми споделя тази страст. Това е нещото, което най-много обичаме да правим заедно. Мечтая за Индия и Киото в Япония, но мястото, на което бих се връщала винаги (извън Италия, разбира се), е Африка. Но не Африка като курорти и място за почивка, а като място за приключения. Много харесвам Замбия, Ботсвана, Кения – там бих се връщала пак и пак.

 – Момент, в който си летяла от щастие?

Ами моментът, в който разбрах, че очаквам дете. Това изниква веднага в съзнанието ми. Васко беше много желано и чакано бебе и когато разбрах, че съм бременна, буквално полетях!

 – Как празнуваш малките и големите победи? А към неуспеха как се отнасяш?

Не деля победите си на малки и големи, научих се да се радвам на всичките си победи, да се радвам и на „непобедите“ си, научих се да се радвам на всичко. Имам още какво да уча в това отношение, но мисля, че съм доста напреднала (смее се). Относно неуспеха, аз съм много самокритичен и взискателен към себе си човек, но когато имам неуспех, абсолютно в разрез с това, не се концентрирам върху него, тази емоция не ме държи. По-скоро я приемам като трамплин да продължа напред. Изживявам го, на момента дори мога да се разплача, но го преодолявам бързо и продължавам напред. Животът ни е твърде кратък, за да се концентрираме върху неуспеха. – Къде се чувстваш у дома?

Звучи може би банално, но у дома се чувствам там, където са близките ми хора, защото без хората, които обичаш, няма как да почувстваш дом и уют. Ако трябва да назова място, у дома се чувствам в България. Обожавам да пътувам, има много места, на които се чувствам добре, които отговарят на потребностите ми като човек, жена, пътешественик, но тук, в България, е моят дом.

 – Какво да очакваме от теб до края на годината?

Този въпрос идва в много подходящ момент, защото след дълги години работа в телевизията зад кадър, което ме научи на много неща и ми даде увереност, мисля да изляза и да покажа уменията си. Имам някакви планове, да видим какво ще се случи. Но каквото и да се случи, важното е човек да върви напред.


Текст: Диана Захариева

Снимки: личен архив

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Нека да е бяла рокля днес.

Ако сте пропуснали
Най-четени