2021 – модата на Голямата ябълка във версия Сексът и градът

x

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ALEXIA ULIBARRI (@alexiaulibarridesign)


Светът е пъстър, различен и свободен, а пресечната точка на всичко това е Ню Йорк. Градът, който никога не спи, който събира в един пъстър микс множество етноси, надежди и мечти. Мегаполисът, в който впервам взор за малко цветно вдъхновени ала „Сексът и градът“ и то по време на седмицата на модата. За щастие оптимизмът витае наоколо, повечето ревюта са с физически достъп, макар и с определени изисквания за провеждане. Това добре, но какво се случва с модата там, сред тълпата, клаксоните и прелитащите таксита – под светлините на слънцето, а не на прожекторите? Как изглеждат днешните наследнички на Кари, Миранда, Шарлот и Саманта?


 

View this post on Instagram

 

A post shared by @neyorklives_addicts


В търсете на новия Тузар



Така поне изглежда блогърът Даниела Дюк. Предизвикателно разкопчана риза в цвят шампанско, която няма как да мине без нещо леко закачливо. Тук това са игривите пера които потрепват при всяко движение или при най-лекия повей на вятъра. Доста спорно да наречем този моден образец риза, предвид сатенирания ефект и перата. Тази „будоарна“ стилистика все още е в гардеробите, след престоя и работата от вкъщи. Е, какво лошо има да бъде разходен по градския паваж? Обърнете внимание на талията! Ако в края на миналия век и началото на този тя бе ниска, то сега трендът я връща почти на реалното й физическо място. Широк панталон с множество басти във вариант на цвят мляко с какао е на моден ход. Няма как да се избегнат и сандалите на ток, които обаче са доста далеч от фаворизираното стилето и много по устойчиви. Но как да завършите визията в стила на Кари? Малка чанта в ярък цвят естествено! А за да е римейкът напълно издържан добавете колиета и слънчеви очила. Нека ловът на тузари започне сега!


За кариерата с любов



За някои от вас най-важно е изкачването по кариерната стълба. Съвсем както и персонажа на Миранда, която все пак се предаде и стана балансьор между кариерата и семейството. Животът изисква някои компромиси, които може да приемете или да отхвърлите. Но как изглеждат днешните кариеристки? Определено повечето полагат усиля да са с физиката на модел. Пример от котешката пътечка – Джасмин Сандърс. Но нека да направим дисекция на Съвременното бизнес облекло. Със сигурност разполагате с някое и друго сако плюс панталон или права пола, до тук добре. Не е нужно обаче да влизате в тъмната зона на клишетата. Превърнете тренча в рокля, дори избягайте от стандартния бежов цвят. Морското синьо определено издава повече характер, който може да подсилите с кожен колан. Добро решение е да покажете и малко деликатна женственост. Скъсените романтични буфан ръкави са идеалният начин. Издигнете всичко това на висок ток и минете на следващо кариерно ниво.


Малките сладки мании



Модата притежава все още и своята благопристойна и опираща се на общоприетото страна. Е, много често момичета изповядващи тази стилистика страдат от предразсъдъци и фобии, които могат и да са очарователни. Всъщност кой не страда от тези неща? Определено не е Шарлот, притежаваща очарователната непохватност на малко дете, в ролята на която „припознах“ блогърката Камил Картър. Опит за краен моден традиционализъм, но… нещата далеч не са по класически скучни, като Chanel преди Карл. Класическата дълга ежедневна рокля с кокетен къс ръкав, може и да не показва плът, но има други достойнства. Привличащият вниманието принт в завладяваща цветна комбинация е достатъчен. Добавете контрастни аксесоари към него и няма как да останете в шаблона на до болка познатата естетика. Все пак да не забравяме, че госпожица Йорк, до един момент, правеше кариера като галерист. Не е нужно да следвате история на изкуството за да придадете живописен размах на иначе класическия гардероб.


Хищните представители на нежния пол



Приветствам жените, които знаят какво искат и не се свенят да си го вземат. Това важи и за професионалния, и за личния план. Познахте, става въпрос за мъжемелачката Саманта. Може и да ви скандализирам с факта, че я припознавам в образа на Мис САЩ за 2020 Ася Бранч, но и тя е жена и то красива, с корона. Нима светът не е в краката й? А и ако трябва да сме искрени, нормите за поведение на жените в обществото отдавна не са това, което бяха по времето на нашите баби. Въпреки всичко класата си е класа, дори тази отправена доста назад във времето. Намигването на Ася към ерата на Рококо и Мария Антоанета е очевидно, поне за мен. Комбинация от панталон и палто от жакард в типичните флорални орнаменти. Пастелната гама от цветове също е спазена – толкова сладка и завладяваща е. Тази комбинация е придружавана от нещо като топ, в бежово-розово, разкриващ корема. Бежови класически обувки и седефен клъч рязко модернизират този римейк. Единственото което липсва са няколко пасти за разкош!



Не знам какво предстои през следващите няколко месеца, нито какво ще се случи в продължението на „Сексът и градът,“ чийто снимки стартираха отново в началото на годината. Седемнайсет години по-късно актьорският състав се събра на снимачна площадка. Как ще изглеждат момичетата и всички останали любими персонажи, какви ще са новите сюжетни линии, ще има ли маски и кризисни мерки? Всички си задаваме тези въпроси, но докато видим резултата нищо не пречи да изглеждате като някой от незабравимите герои.


Текст: Константин Стойнов

Снимки: Getty/ Instagram

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Забров принт и нотка екстравагантност.

Ако сте пропуснали
Най-четени