Есен по но(к)ти

x

 


Маникюрът е трудна материя – малкото „колкото нокът“ пространство трябва да бъде декорирано едновременно интересно и практично. И да е в тон с цялостния стайлинг – да, маникюрът е най-пренебрегваната част от външността, защото почти никога не е с водеща роля. Но никога не можеш да го скриеш. Модата за нокти рядко изненадва с новости – почти всичко е измислено, нарисувано, показано… Но тази година и особено  през есенно-зимния сезон няма скука. Голямата новина е френският маникюр или по-скоро пълното му преобръщане.  Белите връхчета на ноктите отдавна са черни, зелени, сини, червени или златни, но сега и тяхната дъга се измести встрани – така френският маникюр е буквално с главата надолу… Една интересна игра със завършека на ноктите, който се върти и минава в дясно, в ляво, долу или дори в средата на ноктите.


 


Другата новост на сезона са цветовете. Не че и преди не е имало наситено синьо, зелено и червено, имало ги е, и още как. Сега обаче цветовете са много специални – ако използваме терминологията на художниците, цветовете са „сложни“ – в тях има много нюанси. Звучат екстравагантно, категорично и силно, без  нежната сдържаност на популярните матови и розови нюанси. И като говорим за дискретност, трябва да се отбележи, че и тя не липсва в предложенията за новия сезон. Прозрачни цветове в тона на кожата, сякаш потопени за миг в златен прах – това е хитът за тези, които предпочитат по-сдържаната, но все пак интересна  стилистика. Камъните и другите инкрустации винаги са били на ръба на кича, но всичко зависи от точния избор на цветове и материали и от изработката.  Късчета злато или нежни перли, пръснати върху ноктите – защо не? И ако десенът на палтото ви е рибя кост или пепит, може смело да го отпечатате и върху ноктите – и това е тренд. Стига да намерите кой да го направи.

 


 

 


И най-важното – ноктите са къси. Съвсем къси. Или ако са дълги, то непременно са прекалено заострени или обратното – подчертано равно  подрязани, никакви дъги. И така, ако останете „само по маникюр“, определено ще има какво да покажете.

Текст: Антоанета Бaева

Снимки: Press

Вижте още:

SPA терапии за перфектен маникюр

Пролетен маникюр – най-добрите идеи от маникюристите по света

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Кожена чанта Le Grand Chiquito – JACQUEMUS

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Облечете зимата в елегантност.

Ако сте пропуснали
Най-четени