Устни, обагрени в изкусителен червен цвят. Усмивка, по-сияеща и от най-красивото бижу. И бели зъби, напомнящи изящен перлен аксесоар. Снежният цвят се постига трудно и много зъболекари не препоръчват изкуственото избелване. Възможно ли е обаче да има естествено такова? Вижте кои са храните, които по натурален път допринасят за белотата на зъбите.
Ягоди. Дали в прясно състояние, или под формата на сок, те спомагат за поддържането на белотата на зъбите, защото съдържат естествени обезцветяващи съставки.
Ябълки. Имат свойството да заздравяват венците, а киселинността им повишава отделянето на слюнка, която неутрализира бактериите, причиняващи лош дъх и плака.
Цитрусови плодове. Киселината в цитрусите избелва зъбите, но и би могла да наруши емайла им. Така че повече от една чаша прясно изцеден сок дневно не е препоръчителна.
Прясно и кисело мляко. Бихме могли да ги определим като супер храни за зъбите. Съдържат калции, но за разлика от спанака, който също го съдържа, не оцветяват зъбите.
Ядки. Леко абразивните храни спомагат за отстраняването на петната по повърхността на зъбите. Освен това, както знаем те са богати на протеини и здравословни мазнини.
Текст: Fashion Inside
Снимка: Unsplash
Вижте още: