Какво означават спонтанните желания за определени храни

x

 


Понякога вместо да изразяваме емоциите си, предпочитаме да ядем – до насита, до лудост, до забрава. Нещо като пиенето на вино – терапия, която уж струва по-малко и помага повече. Интересни проучвания обаче намират връзка между различните емоционални проблеми и желанието за консумиране на определен тип храна. И обратното, колкото повече с готовност изразяваме емоциите си и постигаме вътрешен баланс, толкова по-здраво е тялото ни и по-чисти са умовете ни.


 

 


Спонтанните желания за определен тип храни показват какъв е вътрешният ни душевен пейзаж. Доктор Deanna Minich – диетолог с дългогодишни наблюдения, свързани с поведението на хората и отношението им към храната, е установила конкретна зависимост между храните, които ни се ядат и проблемът, който се крие зад това. „Дешифрирайки вашите желания можете да установите какво ви гложди отвътре. Това са някои модели, които съм забелязала по време на моя 20-годишен опит като експерт по здравословното хранене“, казва тя. Ето какво още споделя:


 

 


Печени сладкиши (торти, пайове, кексове и т.н.)

Желанието за консумиране на сладкиши е едно от най-често срещаните при много  от нас. Такива хора обикновено работят до късно и по много, и често се чувстват изтощени. Причината, която стои зад тези спонтанни желания да похапват печени видове сладкиши е, че липсва определена радост в живота им. Решението е лесно – промяна на нещо, дори и дребно в начина на живот. Основната цел е да се внася радост в обикновените дни – мисия, за която често забравяме.

Пикантни храни

Тези, които обичат пикантни храни до степен, в която им се насълзяват очите, са хора, които мечтаят за повече интензивност в живота си, повече действие и движение. Такива хора обичат да пътуват, да опитват нови неща, да бъдат приключенци. И когато това липсва в живота им, идва ред на спонтанното желание за силно пикантната храна. И не е нужно да спирате да ядете любимия си лют сос, просто си създайте ритъм, който да внесе още повече движение в живота ви и динамика, за която мечтаете дори подсъзнателно.


 

 


Солени храни

Когато ядем много сол ние раздвижваме водата в телата си. Солта е като магнит за движение и сякаш помага на хората да „тръгват по течението“ на живота, пълни с хармония. Желанието за солени храни е желание да се пуснем по-смело по течението на живота. Как да го направим? Използвайте водата като източник на сила и вдъхновение.

Кофеин

Желанието за кофеин е желание за повече знание, събиране на информация – все повече и повече, така че да запазим някаква позиция в живота. Това ментално жунглиране обаче носи голяма доза изтощение. Кофеинът дава фалшив израз на тази ментална необходимост. А всъщност организмът ви не се нуждае от повече почивки и естествените процеси на ежедневието ще захранят глада ви от знание и справяне с ежедневните задачи.


 

 


Шоколад

Той ни кара да изпитваме почти същото чувство което ни завладява като сме в влюбени. В него се съдържат вещества, които променят мозъчната ни активност, така че никак не е чудно, че се наслаждаваме на шоколада като на любовна игра. И всъщност помислете дали нямате нужда да получавате и давате повече любов, вместо да консумирате шоколад твърде често.

Сладолед

Връзката ни със сладоледа всъщност датира от далечното ни детство. Създава ни усещане за свобода, носталгия по безгрижните дни на онези лета. Затова често, когато сме наранени, прибягваме към консумирането на сладолед. Опитайте да намирате позитивите във всяка ситуация на потиснатост. И нека носталгията по детските години ви зарежда.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Unsplash

Вижте още:

ГОДИНИТЕ НЕ ЛИЧАТ С ТЕЗИ 7 ХРАНИ

ЗАЩО ДА ВКЛЮЧИМ ФУРМИТЕ В ДНЕВНОТО СИ МЕНЮ?

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Черни кожени сандали от SAINT LAURENT

Черни кожени сандали от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен клъч от SAINT LAURENT

Кожен клъч от SAINT LAURENT Може да купите от тук  

Препоръки от седмицата

Тениска от ALEXANDER MCQUEEN

Тениска от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Колко официално е достатъчно официално?

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ