Красота във времето или как да бъдем млади

x

Какво е красотата? Някои казват, че красотата се определя от златното сечение или т.нар. божествена пропорция, други – че за нея са нужни цялостност, хармония и сияние, а трети – че тя е идеал и копнеж.

За нас красотата е най-вече здраве, което можем лесно да видим. Да го видим и да му се насладим без нужда от филтри, слоеве грим или корекции във и заради времето, което така неумолимо тиктака.

Когато сме здрави отвътре, сме красиви и сияйни отвън. Млади сме!На 40, 50 и 60 можем да бъдем също толкова красиви и сияйни, защото науката на XXI век ни подари извора на младостта. Младостта – няма да се откажем от тази идея – е светоглед и определено отношение към живота. Но на езика на науката тя е клетъчно дълголетие, оптимално забавяне процесите на клетъчно стареене и способност за естествена регенерация на клетките.

Младостта е отсъствието или забавянето на 5-те признака на стареене бръчки, отпуснат овал, повяхнал тен, неравен микрорелеф и липса на плътност.За едно световно научно откритие ви разказахме наскоро. Роденият в Хърватия и работещ във Франция проф. Мирослав Радман – генетик, молекулярен биолог и основател на Средиземноморския институт за науки за живота – в партньорство с лабораториите на NAOS преобръща парадигмата за биологичното стареене. Откритието за това как се справяме със стареенето на кожата води и до нов поглед към дълголетието на здравето на кожата. Така се стига до иновативна биотехнология, която ще промени света на козметичната индустрия и начина, по който всяка жена се грижи за своята кожа.Изворът на младостта е в нашите ръце. Буквално.

Най-важният момент в откритието на проф. Радман е, че дълголетието на клетките не се определя от гените, а от състоянието на протеините в тялото ни. Ежедневно и непрестанно, живеейки в съвременните градски условия, всяка жена се сблъсква с факторите, причиняващи преждевременно стареене на кожата. Ултравиолетовите лъчи, замърсяването с фини прахови частици, синята светлина, свободните радикали увреждат протеома на кожата. Но когато протеомът е добре защитен, тогава биологичното стареене значително се забавя.Лаборатории NAOS патентоват биотехнологията AGE PROTEOM™ и създават серума AGE PROTEOM™ Advanced Serum под марката INSTITUT ESTHEDERM. Продуктът предпазва и укрепва протеома, отговорен за клетъчното дълголетие, подсилва естествените регенеративни механизми на кожата и удължава младостта на клетките. Протеините са в основата на всички жизнени функции, ето защо защитата и възстановяването на протеома е ключово за предотвратяването на разграждането на колагена и еластина. Знаем, че младият вид на кожата зависи пряко от нивата на колаген и еластин в нея.Биотехнологията AGE PROTEOM™ използва мощни антиоксидантни шаперонови молекули.

„Чрез техния двоен механизъм на действие – на шаперон и антиоксидант, тези молекули, които са резултат от милиарди години еволюция, предотвратяват необратимо увреждане на кожния протеом и позволяват по-добра функция на клетките и тъканите и възстановяването им в дългосрочен план. Този нов подход представлява първокласна защита срещу стареенето на кожата. Чрез подобряването на основополагащите механизми в кожата, отговорни за клетъчното дълголетие, повлияваме ефективно всички признаци на стареене.“

Това казва Изабел Беноа, член на научния комитет на NAOS. А клиничен тест доказва, че при прилагане на AGE PROTEOM™ Advanced Serum два пъти дневно (сутрин и вечер) в продължение на 28 дни признаците на стареене намаляват значително – 87% по-сияйна кожа, 83% изгладени фини линии, 83% по-стегната кожа. След 6 месеца резултатите са подобрени и трайно запазени.

2-минутен ритуал за професионално нанасяне на серума у домаТекстурата на серума е много лека и приятна, а опаковката е проектирана така, че пипетата да се пълни автоматично с количеството, което да нанесем – 5 капки са достатъчни за по-млада, сияйна и красива кожа само след месец.

Клише или не, красотата е в очите на гледащия. Погледнете в огледалото и й се усмихнете.


Текст: Деси Найденова

Снимки: Esthederm/ Instagram/ Freepik

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Миди рокля с колан от SELF-PORTRAIT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен колан от SAINT LAURENT

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дълъг елек от MAX MARA

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди рокля от ALTUZARRA

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

В петък заложете на удобството.

Ако сте пропуснали
Най-четени