В името на красотата

x

 

 


Какво ли не правим за красотата или, както са казали нашите баби, „трай, бабо, за хубост“. Красотата понякога наистина изисква жертви от нас, но вижте на какво са способни производителите и търговците!  Манията да бъдем идеални така е завладяла цивилизацията, че пазарът логично реагира със също толкова абсурдни продукти.  По-красив нос, по-малко бръчки под очите… това са мечтите на много от младите жени и индустрията находчиво се възползва от нашите въжделения.  Очаквано, тези странни приспособления за красота са с произход  Япония. Страната на технологиите,  откъдето често идват идеите, но също и мястото, където външният вид е преди всичко матрица.  Да бъдеш красив означава да бъдеш „правилен“ – всичко да ти е точно в нормите на модерния в момента образец. За да го постигнеш, може и да страдаш, няма значение. Иначе ще бъдеш отхвърлен, а това е страшно в „колективните“ общества.И така, ето някои от най-странните японски приспособления, измислени с цел да ни направят по-съвършени, да запазят нашата младост и красота. Първото  бюти-устройство е силиконова уста Face Slimmer, която е нещо като тренажор за мускулите на лицето. Слагаш го в устата и в продължение на три минути изговаряш гласни. Идеята е да стегне контура на лицето чрез трениране на цели 12 мускула. Цената му е около  $ 80.Beauty Voice Trainer е друг необичаен аксесоар, който помага в постигането на висок и приятен глас. Особената му конструкция променя обичайното положение на езика и те кара да дишаш с диафрагмата. За настройка в нужния тон  е допълнен и камертон. Цената на комплекта е  $ 60.За непосветените  Beauty Lift High Nose Electric изглежда като уред за средновековна инквизиция. Устройството обаче е предназначено за разхубавяване чрез коригиране на формата на носа. Трябва да се ползва ежедневно по три минути. Работи с батерия, която генерира слаби електрически импулси.Стимулаторът  Beauty Nose Butterfly също има за цел да подобри формата на носа. Козметичният сеанс  трае не повече от 5 минути.Стягащата маска Houreisen Face Exercise Mask трябва да намали бръчките около устата. За целта я слагате и започвате да говорите. За максимален ефект това трябва да продължи не по-малко от десет минути.Създателите на друго странно устройство – Facial Lift At Once, гарантират почти моментален лифтинг. Слагате го в устата, включвае го и то започва да трепери и вибрира. Необходими са само три –четири минути за ново лице, твърдят търговците.За тези, които имат болки във врата или пък просто не си харесват шията, е създаден друг абсурден продукт – Rhythm Slim Chin Muscle Exercise,  работещ на принципа на помпата, като тренира мускулите на тази част на тялото.Head Kenzan Japanese Massager – е японски бюти-гаджет за нетрадиционен масаж на главата. Ако се вярва на инструкциите, тази „бодлива шапка“ може да се използва по 92 начина.

Масажния продукт Eye Slack Haruka Electric пък се бори с бръчките, торбичките и тъмните кръгове под очите. След като се включи, механизмът започва да вибрира и да отделя топлина.

И така, ако искате да постигнете съвършенство, може да се оборудвате с целия този козметичен арсенал и да правите нещо като всекидневен фитнес на лицето си.

Текст: Катя Атанасова

Снимки: Press    

Вижте още:

Искате красива кожа без скъпа козметика? Вижте как я постигат французойките

Коя е любимата ви поза? Нека някой приятел ви снима в нея!

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Бански Audrey от Sun Diva

Бански Audrey от Sun Diva Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Къси дънки от SAINT LAURENT

Къси дънки от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Цял бански костюм RITA от Sun Diva

Цял бански костюм RITA от Sun Diva Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Бял топ, деним и малко Calvin Klein са достатъчни.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ