От модата в интериора и обратно

x

 


Връзката мода – интериор не е от вчера. Дизайнът следва едни и същи правила и тенденции във всички области. Причината за това единомислие е, че визуалните изкуства силно се влияят от социалните корективи, или по-просто казано –  от настроенията и вкусовете на масите (или елита).  Освен това за духа няма географски граници – банално, но факт. Затова за никого не е изненада, че тенденциите от модния подиум имат почти буквални повторения в дизайна за дома. Какво от гардероба влезе  в обзавеждането? Ето седем тренда, които прескочиха границата мода – интериор.

 


 

 

 


Графичност – тази тенденция е особено силно изявена от няколко години. Тъмно и светло се редуват в красива, ритмична хармония. Райета, точки или други мотиви разнообразяват строгостта на визията. 

 


 

 


Бяло. Чисто бяло. Да, в интериора тази тенденция е изключитено силна, повлияна от скандинавския и средиземноморския дизайн, но също от желанието за повече простор и въздух. В гардероба бялото е вечна класика, която едва ли някога ще загуби актуалност. На този фон се появават аксесоари в графит, ръжда, капучино, за да подсилят усещането за призрачна дискретност. 

 


 

 


Геометрия. Едри, геометрични фигури – в модата те са популярен десен, често в силни цветове. В дома се появяват по-скоро като игра на обеми. 

 


 

 


Едри мотиви. Много едри и по възможност в цвят, който не може да остане незабелязан. Откриваме ги в текстила за дома, а също и в тапетите. На модния подиум примерите са повече от очевидни – как  да не забележиш подобни XXL фигури.

 


  

 


Класика. Мадоната като визия в модата остава ухажван образ, независимо от коя историческа епоха е заимствана стилистиката й. В интериора класиката с нейната носталгичност, пищност и тържественост е тренд, който като че ли никога няма да умре.   

 


 

 

 


Жълто. Или по-точно горчица или слънчоглед…Всички оттенъци на този цвят са актуални. Причината – труден цвят, който точно затова е истинско предизвикателство и винаги носи нотка екстравагантност.  

 


 

 


Ярки тонове. Не само това. Ярките тонове се съчетават с още по-ярки. И в модата и в интериора.  

А на въпроса кой от кого се вдъхновява и „копира“, е трудно да се отговори.  Добрите идеи витаят във въздуха и талантливите просто ги улавят навреме.     

текст: Антоанета Баева

снимки: Press

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Мини рокля от GUCCI

Мини рокля от GUCCI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Късо яке от ALEXANDER MCQUEEN

Късо яке от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожени сникърси от NEW BALANCE

Кожени сникърси от NEW BALANCE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от мериносова вълна и кашмир от ALTUZARRA

Пуловер от мериносова вълна и кашмир от ALTUZARRA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Днес сме слънчевото петно в градската среда.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ