Защо напълняваме безпричинно? Причините!

x


Да запазим теглото си по здравословен начин е битка, която повечето жени, а и много мъже, водят цял живот. В тази връзка ни интересуват калории, био храни, токсините в организма и как да се освободим от тях, упражнения за фитнес… Тези неща обаче не са единствените фактори, които трябва да имаме предвид, говорейки за поддържането на теглото. Има няколко малки дяволчета, за които вероятно не подозирате, а те също оказват своето влияние върху начина, по който се храните и функциите на организма ви. Кои са те?


 


Прекалена употреба на интернет. Според проучване, публикувано в американското списание The Journal of Pediatrics, повечето време прекарано пред компютрите води до напълняване. Интернет е основният виновник за прекаленото и дори излишно стоене на едно място, без да се извършват никакви физически упражнения, наслаждавайки се на живота през монитора. Да, интернет е чудесно „място“, но не забравяйте да внасяте физическо движение в живота си поне 30 минути на ден.

Поведението на хората около вас. Странно е, че това нещо присъства в списъка с нещата, които ни карат да напълняваме. Но то е факт. Поведението на съквартиранта ви, приятеля ви, съпруга ви оказва влияние и на вас. В случай, че човекът с когото съжителствате не води здравословен живот, вероятността да последвате примера му е голяма – несъзнателно или съвсем устремено.

Пасивно пушене. Според различни проучвания пасивното пушене активира промени в клетките на организма и това води до напълняване. Ако съжителствате с пушач и вдишвате отровния пушек, вероятно е това да оказва влияние и на начина, по който контролирате теглото си.

Недостиг на витамин D. Важно е да поддържаме определени нива на витамин D в организма си. Той не само помага на костите ни да са здрави и силни, но неговата липса категорично се свързва с „безпричинното напълняване“.

Повтарянето на всички рецепти от социалните мрежи. Разбираме, че много хора обичат да готвят, но с целия този поток от рецепти и изкушения напоследък, намираме за твърде опасно да повтаряме всяка рецепта у дома. В повечето случаи те са свързани с консумирането на големи количества захар, мазнини и други вредни хранителни съставки.

Щастливите връзки… ни карат да напълняваме. И те попадат в списъка с неща, които ни карат да пълнеем уж безпричинно. В щастливите връзки често похапваме повече, заедно с партньора си или на подсъзнателно ниво човек се „отпуска“ да яде повече, защото вече е спокоен, че има половинка и така нататък… Вярваме, че се досещате за какво говорим тук.

Текст: Стефи Стоева

Снимки: Pixabay

Вижте още: 

Пролетно почистваме гардеробите, мислите, живота си

Как да повишим еластичността на кожата

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата
Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

В понеделник правим магия за лято.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ