Колко е важно да бъдеш съпруга?

x

 


Бяла рокля, бижу, което украсява безименния пръст и символизира вечността, подписи и лист хартия със заглавие „Свидетелство за сключен граждански брак”. И после си съпруга. Различен статут, еднакви ценности. И ако си нямала ценности, няма как да ги придобиеш след сватбата, нито пък съпругът ти. Така че, задавам си въпроса, колко е важно да бъдеш съпруга? Никакви рецепти не ме вълнуват в момента, нито бебешки каши. Говоря за женските ни амбиции да застанем зад олтара, като си мислим, че това променя всичко и с магическа пръчица решава проблеми. Може би поглеждам нещата едностранно и може би бракът има много измерения, с които не съм запозната, но съм сигурнa в това, че за да имаш семейство не е нужен брак. Понякога за нас, жените, това е въпрос с голям приоритет и трябва да се реши на всяка цена. Необходимо ли е да заставаме зад тези уж идеални цели и нужно ли е да положим подпис, за да градим семеен уют, да отглеждаме дете и да бъдем щастливи? Според писанията в много форуми, които ми се наложи да изчета по темата, установих, че жените споделят еднозначни отговори. „Бракът дава сигурност”, или „бракът е да гледаш в една посока с човека до себе си”, а „любимото” ми определение за него е „романтична законова рамка”. Истината е, че бракът и съжителството са такива каквито ги направим със собствените си дела и отношения. Няма правила, няма меродавно единомислие за това как е по-добре да се живее в свещеното тайнство на брака. Радвам се за щастливо женените ми приятелки, за майка ми и за една моя братовчедка, която се омъжи наскоро. Те са съпруги и не са отчаяни, поне за сега. Ако и за вас е важно да сте съпруга, за да сте щастлива, имате цялата свобода на света, за да се преборите за тази не лека традиция.

Но познавам и много не-съпруги, с деца и мъж, досущ като семейство с брак. Всъщност, те са щастливи и без тази подробност. Предпочитат да не превръщат взаимоотношенията си в сделка, а брака в ООД. Новият модел на съжителство е не по-малко качествен, не по-малко обвързващ и не по-малко вълнуващ. Той може би е в противоречие с амбицията на родителското тяло – баща ви и родителката – майка ви, но е също толкова ефективен и полезен. Здравословно е да поддържаме щастлива връзка и да се храним с витаминозните плодове на добрите отношения, които не винаги зависят от юридическата намеса на държавата.

Моят искрен съвет е да бъдете откровени в отношенията си с човека до вас, да уважавате традицията, без да се чувствате подтиснати от нея и да се стремите да съхранявате основния градивен елемент на обществото, със или без официална декларация пред когото и да било.

Текст: Стефи Стоева

Снимка: БГНЕС

Вижте още:

Комплексно обслужване на брака

Росни ми, росни, росице

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Кимоно Hanna by SUN DIVA

Кимоно Hanna by SUN DIVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в цвят фуксия NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA

Асиметрична риза от ленена смес в розов цвят NIKOLOVA Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN

Кожен панталон от ALEXANDER MCQUEEN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Заменете малката черна рокля с червена.

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ