Комплексно обслужване на брака

x

 


До олтара и назад е еднодневното пътуване на успешно влюбените двойки. Миналата година, най-добрата ми приятелка мина по този кратък път и за петнайсет минути се раздели с обръщението „госпожица“, взе си новата фамилия и я закачи на входната врата. На следващия ден започна дългото пътуване на новото семейство, съвсем безаварийно с полет до Виена. И, за да не е в стил „Сексът и градът”, името на съпруга нито е Тузаря, нито Бекъм. Нейното момче е съвсем обикновено, с реални проблеми, без завидни финансови ресурси и с развита резистентност към безсмислени покупки. Тя, жена му, е красива, без завидни финансови ресурси и с развита резистентност към неговия инат. Ключовете им отключват една и съща врата вече пет години, а комплексно обслужват напъпилия брак от една година, кой с каквото може, но задължително всеки ден.

За миналото мисли тя. Слага шарени рамки със снимки по рафтовете в хола, пази булчинската си рокля на най-горния рафт в гардероба и винаги разглежда старите албуми.

За бъдещето мисли той. Купува кола модел комби, за да има място за детска количка, планира неделното пазаруване в кварталния супермаркет и обмисля работа за по-висок доход.

Нито един от тях не разчита на семейния кодекс на милата ни Република. Създали са си техен правен свят, който не се поддава на манипулации, нито на обсъждане в Парламента. Единствените народни представители, които биват изслушвани точка по точка, са те двамата и когато се налага слушат кучето. То обикновено си казва тежката дума сутрин с разходка не по-малка от 30 минути.

Сексът не е мираж и за двамата, защото тя облича черно бельо, когато той закъснява, купува скъпо шампанско и пуска любимата му песен, когато се прибере. Сексът не е мираж и за двамата, защото той до съвършенство е овладял любимата й игра, а когато закъснява, носи шоколад или сметана.

Интересна подробност от семейния им живот е, че кошчето в кухнята им се отваря много лесно. В него се изхвърлят всички битови отпадъци, разваленото кисело мляко, което тя купува, но никой не изяжда и всички чужди мнения, които биват захвърлени като непоискани търговски съобщения.

И двамата учат всеки ден. Учат за промяната на настроенията, за пускането на прахосмукачката по време на някой филм, за мръсните чинии и жизнения им път от миялната машина до шкафа. Вярват в силата на неделните разходки и в екскурзиите до Париж и Барселона. Когато се карат, обикновено прав е той, защото моята приятелка знае, че не трябва да си купува рокля на стойност месечния наем на съседите, но го прави въпреки това. Признава си, че е сгрешила, когато касовата бележка е отишла във въпросния кухненски кош, от който никой нищо не вади.

Скоро ще си имат бебе, столче на задната седалка и количка в колата комби. Скоро по пътя заедно с тях, ще поеме още някой, който се появява в резултат от тяхната любов. В коша допълнително ще се изхвърлят пелени, а съвместното им съжителство ще е не само в настоящето – там където са и грижите, но и любовта и приятелството помежду им. Така ще продължи и занапред с комлексното обслужване на брака.

Текст: Стефи Стоева

Снимка: БГНЕС

Вижте още:

Картичката, която така и не получих

Традиционната сватба на моята приятелка

Колко е важно да бъдеш съпруга?

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!



/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петъчен стайлинг по две.

Ако сте пропуснали
Най-четени