Колин Фарел – уроци от киното и живота

x

От професия лейтенант към занимание да бъде Александър Македонски, после детектив, а след това – магьосник, да си признаем – Колин Фарел не среща много препятствия по пътя си. А ако се натъква на такива, сме сигурни, че не се спира пред тях и може би им размахва вълшебната си пръчица, докато изчезнат. Добре де, това едва ли се случва. Но за човек, който е удостоен с наградата „Златен глобус“, си заслужава да кажем, че е повече от талантлив.След дебюта на Фарел – „Drinking Crude“от 1997 – години наред ирландският актьор е зает с филм след филм, сред които са продукциите „Омарът“, „Шефове гадняри“, „Маями Вайс“, „Александър“, „Спасяването на мистър Банкс“ и „Фантастични животни и къде да ги намерим“. Кариерата на Колин го учи не само да бъде артист, но и да живее по-пълноценно. Сред многото житейски уроци, които той научава по пътя на киното, е този да оценява и най-малките неща:

Знам кои са важните неща в живота. Знам че само защото се преструвам, че съм някой друг в продължение на два часа на сребърния екран, това не ме прави по-добър човек от когото и да е било. Така че обръщам внимание на всички тези неща. Простите неща.“ – казва Колин, следвайки сърцето си.

Въпреки че неговият баща – Иймън Фарел, и неговият чичо – Томи Фарел, са известни футболни играчи в ирландския отбор Shamrock Rovers FC, а мечтата на малкия Колин е да върви по техния път, даровитият актьор по-късно се отказва от училището, за да преследва кариера в киното. Не можем да кажем, че е сбъркал! Свидетелство за това е и мнението на самия Ал Пачино за ирландския артист. След като двамата играят заедно във филма „Фермата“, Колин получава най-голямото признание в живота си – това на идола му от кино индустрията. Щом като снимките за филма приключват, Пачино обявява Фарел за „най-добрия актьор на времето си“.През годините Колин Фарел научава много и за себе си, и за индустрията. Научава се и на американски английски. Ако се питате защо, веднага ще ви кажем! Ако пробвате да поговорите за пет минути с истински ирландец, какво точно ще разберете от английския му? Че има ужасен ирландски акцент. Е, точно поради тази причина актьорът учи и други акценти, а първият път, когато му е позволено да говори на „ирландски“, е едва през 2003 във филма „Дявол на доброто“. Но акцентът си има и хубави страни: френският певец Седрик Готие посвещава песен за телевизионната звезда през 2007г., озаглавена „Искам да съм Колин Фарел“. В песента артистът възхвалява акцента на Колин, защото благодарение на него актьорът постига много неща. Друго, за което Седрик пее, е умението на Колин да се харесва на нежния пол. Каква изненада!

За разлика от кариерата му, житейският път на Фарел не е обсипан само с рози, вълшебен прашец и положителни емоции. През 2006 той влиза в клиника за лечение от алкохолизъм и наркомания. След престоя си там той се шегува, като казва, че пие и пуши от 14-годишен, но в действителност е тежко болен. Затова е изключително благодарен за това, че се измъква от този капан и оцелява. Друг важен момент в живота му се появява с едно от децата му. Фарел има двама сина с две различни жени: Хенри, роден през 2009 г .; и Джеймс, роден през 2003 г. След като Джеймс е диагностициран със синдром на Ангелман, който се характеризира с някои от забавяния на развитието и припадъци, Фарел става говорител за заболяването и помага за набиране на средства в подкрепа на семейства, които също имат деца, живеещи със синдрома.

Въпреки личните си трудности, Колин Фарел се справя с всяка задача по пътя си и успява вземе най-ценното от всеки провал или филм. Е, трябва да кажем, че това е да си добър артист в живота – да приемаш трудностите и щастливите моменти наравно, а с всичките си роли актьорът определено обогатява личността си.

Текст: Мила Стоянова

Снимки: Pinterest

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Сникърси от STELLA MCCARTNEY

Препоръки от седмицата

Суичер от ISABEL MARANT

Суичер от ISABEL MARANT

Препоръки от седмицата

Къс панталон от CHLOÉ

Къс панталон от CHLOÉ

Препоръки от седмицата

Дънки до глезена от KHAITE

Дънки до глезена от KHAITE

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Дори най-смелата идея става напълно изпълнима, когато я споделим с приятелка!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ