Историята на Victoria’s Secret или как една невъзможна мечта се оказва продукт за милиарди

x


Сексапилни „ангели” по бельо пърхат върху модните подиуми. Лица и тела за милиони, част от модната империя, която всички познаваме: Victoria’s Secret. Донякъде иронично, но зад бранда наистина се крие тайна. Трагична и с фатален край. И докато днес „раят слиза на земята” всяка година, създавайки шоу за милиони долари, началото на марката било белязано от редица падения.

Рой Реймънд бил предприемач от Калифорния. Често му се случвало да обикаля магазините за бельо със съпругата си и макар че това съвсем не било любимото му занимание, видял в него бизнес идея. Както всички велики хрумвания, тази също била проста: жените винаги ще купуват бельо.

Първият магазин се появил в Пало Алто през 1977 година. Още няколко отворили врати в Щатите, но продажбите не били достатъчни и предприемачът изгубил всичко. Наложило се да продаде бизнеса. Милиардерът Лесли Уекснър го купува за 3,3 милиона евро.

„Първоначалната ни идея беше да създадем магазин за бельо, в който и мъжете да се чувстват комфортно. Пробните бяха със завеси от сатен, а за продуктите използвахме най-висококачествени материи”, разказва бившата съпруга на Рой.Той обаче продължава да опитва късмета си с други начинания. Започва търговия с детски стоки, но банкрутира през 1986 година. Развежда се през 1993, също тогава започва да работи с хардуерни продукти, но и това начинание пропада. Накрая се оказва във фирма, която произвежда перуки за жени, болни от рак. Всички неуспехи обаче го довеждат до депресия. Чувството за безизходица и дълговете го карат да посегне на живота си и през август същата година, когато е само на 46–годишна възраст, се хвърля от моста Golden Gate Bridge.

Днес Victoria’s Secret има над 1000 магазина по цял свят. Но никой не си спомня за нейния създател. Човекът, който създава една идея и се отказва от нея, преди да е приела реални размери. Човекът, който ѝ поставя край, преди да е започнала да се развива. А този край се оказва фатален.

Текст: Fashion Inside

Снимки: Victoria’s Secret

Вижте още:

Кандис: русият ангел, който долетя от Южна Африка

Влюбената изкусителка Адриана Лима

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Палто от BURBERRY

Палто от BURBERRY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Slim boyfriend jeans от GRLFRND

Slim boyfriend jeans от GRLFRND Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Пуловер от VERSACE

Пуловер от VERSACE Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Вълнен пуловер от WE NORWEGIANS

Вълнен пуловер от WE NORWEGIANS Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Благодарни сме на есента за всеки ден, в който оставяме палтото у дома!

Ако сте пропуснали
Най-четени