Татяна Патиц – още един супермодел на 50

x

412445-800w

 


Татяна Патиц е от жените, които сме поставили в списъка си с музи. И причините за това доближават безброй. Добавяме още две, защото както и останалите ни любимки от плеадата супермодели, тя също навърши 50. И е поредната жена в модния свят, която доказва, че годините могат да добавят стойност на красотата без миг колебание.


 


За повече от три десетилетия в модния бизнес Татяна Патиц се превръща в една от най-сниманите жени на планетата. Споменаваме го неслучайно, защото както и останалите супермодели на 90-те, продължава да показва, че нито за миг не е спряла да бъде такава.

Вижте още: Когато сме вдъхновени от Ел Макферсън, а тя става на 52


 


Доказателство за перфектната й форма е продължаващата работа като модел. До момента тя присъства на повече от 130 корици на списания като Vogue, Elle, Marie Claire, Harper’s Bazaar, Rolling Stone, Cosmopolitan и Allure.


 

t-patiiz-9

 


Но корицата с нейно участие, която остава в историята, е на британското издание на Vogue от януари 1990 г. На нея заедно с Татяна Патиц са Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста, Кристи Търлингтън и Синди Кроуфорд. Това е корицата, която запечатва ненадминатото до момента поколение супермодели.


 

 


И ако сте позабравили как се случваха нещата през 90-те, смятаме да ви го припомним с песен. Клипът към нея отбеляза юбилей през 2015-а, и красотата на Татяна Патиц е неизменно в него. Естествено, че говорим за 25-та годишнина на „Freedom“ на Джордж Майкъл! Ще се съгласите, че в него отново е запечатано истинско модно явление, което носи не само духа на деведесетарското бунтарство, но и онова явление „супермодел“, за което споменахме малко по-горе в целия му блясък.


 

t-patiiz-8

 


 

t-patiiz-7

 


„Вярвам в остаряването с финес“, казва самата Патиц и това нейно кредо ни подтиква да я харесваме още повече. Най-малкото, защото тя го прави и то по най-добрия възможен начин.


 


Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Вижте още:

Супермодел отблизо: на гости у Миранда Кер

Тайра Банкс – от грозното пате в училище до супермодел на 90-те

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Рокля, слънце и добро настроение е всичко, от което имаме нужда.

Ако сте пропуснали
Най-четени