Татяна Патиц – още един супермодел на 50

x

412445-800w

 


Татяна Патиц е от жените, които сме поставили в списъка си с музи. И причините за това доближават безброй. Добавяме още две, защото както и останалите ни любимки от плеадата супермодели, тя също навърши 50. И е поредната жена в модния свят, която доказва, че годините могат да добавят стойност на красотата без миг колебание.


 


За повече от три десетилетия в модния бизнес Татяна Патиц се превръща в една от най-сниманите жени на планетата. Споменаваме го неслучайно, защото както и останалите супермодели на 90-те, продължава да показва, че нито за миг не е спряла да бъде такава.

Вижте още: Когато сме вдъхновени от Ел Макферсън, а тя става на 52


 


Доказателство за перфектната й форма е продължаващата работа като модел. До момента тя присъства на повече от 130 корици на списания като Vogue, Elle, Marie Claire, Harper’s Bazaar, Rolling Stone, Cosmopolitan и Allure.


 

t-patiiz-9

 


Но корицата с нейно участие, която остава в историята, е на британското издание на Vogue от януари 1990 г. На нея заедно с Татяна Патиц са Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста, Кристи Търлингтън и Синди Кроуфорд. Това е корицата, която запечатва ненадминатото до момента поколение супермодели.


 

 


И ако сте позабравили как се случваха нещата през 90-те, смятаме да ви го припомним с песен. Клипът към нея отбеляза юбилей през 2015-а, и красотата на Татяна Патиц е неизменно в него. Естествено, че говорим за 25-та годишнина на „Freedom“ на Джордж Майкъл! Ще се съгласите, че в него отново е запечатано истинско модно явление, което носи не само духа на деведесетарското бунтарство, но и онова явление „супермодел“, за което споменахме малко по-горе в целия му блясък.


 

t-patiiz-8

 


 

t-patiiz-7

 


„Вярвам в остаряването с финес“, казва самата Патиц и това нейно кредо ни подтиква да я харесваме още повече. Най-малкото, защото тя го прави и то по най-добрия възможен начин.


 


Текст: Ивайла Влахова

Снимки: Press

Вижте още:

Супермодел отблизо: на гости у Миранда Кер

Тайра Банкс – от грозното пате в училище до супермодел на 90-те

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Панталон от GIORGIO ARMANI

Панталон от GIORGIO ARMANI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Малка раница от SEE BY CHLOÉ

Малка раница от SEE BY CHLOÉ Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Жилетка от мохер от ANN DEMEULEMEESTER

Жилетка от мохер от ANN DEMEULEMEESTER Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Леопардова пола от ALAÏA

Леопардова пола от ALAÏA Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Петък! Време е за парти…

Ако сте пропуснали
Най-четени