Вдъхновение, твоето име е Жена! 8 дизайнера за изкуството да об(л)ичаш нежния пол

x


Владислава Тодорова-Вълкова, PL!K

Коя е жената, за която създаваш моделите си?
Жената… тя е начало, тя е муза, тя е вдъхновение, тя е богиня, тя е цяла вселена. Жената, за която PLIK създава моделите си чанти и бижута, е жена знаеща какво иска, самоуверена, озарена и харесваща се. След такава жена, се обръщат всички… в нея има магия, защото тя е осъзнала и овладяла силата си, но в същото време е мека, фина и ефирна.В какво се състои силата на „слабия“ пол?
Силата на жената е в нейната различност и в способността ѝ да се преобразява, да постига всичко в твърдост, но с мекия допир на кадифена ръкавица.

Коя е задължителната дреха в гардероба на всяка уважаваща себе си жена?
Малката черна рокля, безупречно бялата риза, една романтична бохо рокля в пастелни цетове… Всички те са задължителни за женския гардероб и са различните превъплъщения на една истинска жена.Ивайло Серафимов, YVAILO

Коя е жената, за която създаваш моделите си?
При нас винаги музата е жена и нейната съпътстваща я, много често дълбоко емоционална история. Вещица, русалка, лунатичка, палава циганка, монахиня… музите ни са разнообразни, но това, което ги обединява е, че винаги прелъстяват умело под някаква форма. А да си жена и да прелъстяваш, означава, че трябва да си уверена, силна, хитра, дръзка, провокативна по онзи елегантен, фин начин, далеч по-рафиниран подход от представите за думата „секси“. Да бъдеш силния пол. Да владееш ситуацията изкусно.В какво се състои силата на „слабия“ пол?
Слабият пол е всъщност силният. Жените имат огромен, много по-висок психически праг на издръжливост спрямо мъжете. Вие, жените, имате онази сила, наречена майка, а именно: да преминеш през всичко в името на децата. Този природен инстинкт ви дава такъв стимул, храброст, отдаденост и решителност, за която, ние мъжете, физически по-силния пол, можем тайно да ви завиждаме. Как да не сте за възхищение тогава?! Вашата сила е нашата муза.

Коя е задължителната дреха в гардероба на всяка уважаваща себе си жена?
Не обичам да проповядам правила, защото всяка жена е индивидуална. Това, което може да направи всеки тоалет отличен, са прическата и маникюра. Това са и двете неща, на които страшно много държим и в нашите фотосесии. Поддържаната коса и красивите, гладки като порцелан нокти с лекота могат да превърнат и най-семплия тоалет в пълен разкош. И самочувствие, не това външното, а онова духовното, което дава знак на останалите около нас, че познаваме най-вече себе си и се чувстваме комфортно в кожата си. Дрехите тогава стават нужния аксесоар, който да го облече визуално.Антония Райчева и Станислава Димитрова, Prototype 23

Коя е жената, за която създавате моделите си?
Тя пътува. Много. Все по-често имаме клиентки, които поръчват и казват: „Направете нещата до тази дата, защото заминавам“. Музи нямаме, дрехите са разнообразни, за различни жени. Имаме и по-кежуал модели, и по-елегантни. Свободни сме, не се ограничаваме, но и не се отдалечаваме безкрайно от идентичността на бранда ни. Провокират ни различни случки, разговори, често дори и неща, които не са свързани с модата, но ще споделим името на една жена, която силно ни мотивира и зарежда позитивно с начина си на мислене, работа, философия, всичко – Стела Маккартни.В какво се състои силата на „слабия“ пол?
Няма „слаб“ и „силен“ пол. Има различни начини за възприемане на света, хората, живота, ситуациите. Дали една жена се възприема като слаба и безпомощна, зависима от мъжа до себе си, е въпрос на избор и съзнание. Силата на всяка жена идва отвътре, от душата и сърцето й, от препятствията, които са изградили характера й, от любовта към близките й, от загрижеността и отдаването на любимите неща и хора. А когато една жена е решена на нещо, няма сила, която да я спре!

Коя е задължителната дреха в гардероба на всяка уважаваща себе си жена?
Те са много и всяка дама би могла да определи различна дреха като жизненоважна част от гардероба си в зависимост от стила й на живот, но в момента бихме казали тренчът. Тази дреха създава една особена осанка на женското тяло. Би могъл да подчертае женствеността и в същото време да създаде респект към личността под него. Тренчът завършва почти всеки аутфит перфектно – независимо дали ще го съчетаеш с рокля или джинси, кецове или висок ток. Хубаво е да имаш поне един.Георгия Рачева, GIAR

Кои са музите ти и с какво те провокират да твориш?
Моите най-големи вдъхновения са София Лорен – неугасващият символ на женственост и обаятелност и Луиза Саломе – жената, която проповядва независимостта и достойнството на човешкия характер. Такива трябва да бъдат стандартите на жените и днес – едновременно обаятелни, независими и със запазено лично достойнство.В какво се състои силата на „слабия“ пол?
Най-възвишеното – да дава живот.

Коя е задължителната дреха в гардероба на всяка уважаваща себе си жена?
Тясна пола с дължина до коленете. Няма по-подходяща дреха, подчертаваща женския силует. И… шал – аксесоарът, с който може да се създаде изкуство.

 

Текст: Велиана Симеонова

Снимки: Личен архив

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Обувки от THE ROW

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от BALMAIN

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Бяла тениска от BURBERRY

Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Мини чанта през рамо от THE ROW

Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Нека да е бяла рокля днес.

Ако сте пропуснали
Най-четени