Who Are They: За българите, успели у нас и в чужбина

x

 


Who Are They е единствената онлайн медия у нас, която се е фокусирала само и единствено върху българските модни артисти, прославили страната ни извън нейните предели, както и върху тези, останали да творят тук. Идеята е породена от факта, че ако човек иска да се развива в тази сфера у нас, той се изправя пред не една и две бариери, като най-високата е всенародното отношение към тази индустрия в страната. Много от хората не познават работата на българите, занимаващи се с мода и поради тази причина често залагат на наложилите се в България чуждестранни марки. Подценяването на нашите творци също е друга сериозна пречка пред артистите.

Кой е авторът на Who Are They?Предпочита да запази мистерията около себе си, за да не предизвиква внимание, за сметка на проекта. Занимава се с мода, съвсем млад е и творческият му псевдоним пред света е Juan Carlos. Заедно с малък екип от професионалисти и ентусиасти полагат основите на платформата. Защо я създават и какво планират за нейното развитие ни разказа самият ѝ създател.


 Кога се роди
WAT?

Трудно ми е да кажа кога точно се роди, но мисля, че се роди в точното време. Това беше един естествен процес, при който дълго време си задавах множество въпроси, чиито отговори, в крайна сметка, дадоха „акта за раждане” на Who Are They. А за да не звучи толкова абстрактно, идеята в този си кристализиран вид се появи на бял свят преди около 10 месеца, когато намерих съмишленици, с които да поставим началото.

Защо го създаде, какво те подтикна да осъществиш тази идея?

Всичко около мен, всичко, което се случваше и ме заобикаляше ежедневно, ме провокира да го създам. Аз съм човек, който обича дрехите, модата, изкуството и ми се иска да живея и респективно да творя у нас, да се развивам, но, за съжаление, лично за мен това е „мисията невъзможна”. На всички ни е известно духовното, политическото, икономическото и социалното състояние на нашата страна.

Започнах да търся причините за тази всестранна криза и така причинно-следствените връзки ме отведоха до корена или ядрото на проблема, който се оказа нещо изключително простичко: нашето отношение. Тогава разбрах, че докато в ежедневието ни продължават да звучат думи като „Не искам да чувам за български дизайнери”, „Ако знаех, че са български, нямаше да ги купя”, „Не ми го хвали, той ако беше толкова добър, нямаше да е тук” и още много други, то за мен няма бъдеше в България, както и за хората около мен, затова би било глупаво да се самозалъгваме и заблуждаваме в обратното.

Единственият начин нещата да бъдат променени е това, което правим в WAT, а именно да издигаме авторитета на нашите модни артисти, както и да информираме обществото за тях, така че, когато то чуе за постиженията на Георги Методиев, Светослав Колчагов, Владимир Каралеев и други, да гледа на тях, както на Кобрата в бокса или на Гришо в тениса.

Ако трябва да отговоря на въпроса „Защо го създаде” с едно изречение, то отговорът е следният: Искам поколението след мен да има възможността тук, която аз нямам, да се труди и да се радва на труда си, като единствената граница да бъде талантът!


 

 Намираш ли лесно последователи на идеята?

Лесно не, но намирам и това ме радва много, защото те се явяват движещият механизъм за WAT, който спомага за съществуването и развитието на проекта.

Срещаш ли трудности?

Те са неизбежни и от всякакъв характер, но най-големите са свързани с отношението на масовия бългaрин и по-точно неговото „хейтване” към всичко.

Помага ли ти някой за списването на страницата?

Да. Тук е моментът да изкажа огромна благодарност към хората, които пишат за WAT, защото без тяхната помощ проектът нямаше да съществува.


 

 


Какво предстои за Who Are They?

Надявам се все хубави неща. Разбира се, имаме много идеи, които за сега считаме за уместно да запазим в тайна, но това, което можем да споделим е, че скоро предстои пускането на нашия сайт. За сега налице е Facebook страница и временен блог. Също така смятаме да наблегнем върху персоналните интервюта, като някои от тях имаме идея да бъдат под формата на видеа.

Интервю: Станислава Добрева

Снимки: Who Are They?

Вижте още:

NERI KARRA: За интернационалния бизнес, роден от една мечта

Валентина Димитрова: за полета на мечтите от България до Америка

Още по темата
FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Жилетка от BURBERRY

Жилетка от BURBERRY Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Миди пола от BALMAIN

Миди пола от BALMAIN Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Сако от VERONICA BEARD

Сако от VERONICA BEARD Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Яке от POLO RALPH LAUREN

Яке от POLO RALPH LAUREN Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Този декември очакваме!

Ако сте пропуснали
Най-четени

ВЗЕМИ 15% ОТСТЪПКА

ЗА FASHION INSIDE SHOP

АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН И ПОЛУЧИ 15% ОТСТЪПКА ПРИ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

АБОНИРАЙ МЕ