Зад образа на модел – истинската Адриана Лима

x

Тя не винаги е искала да стане модел – вярвате или не, Адриана Лима никога не е обичала да застава пред камерата. Но когато е на 14 години, всичко се променя след мил жест към приятелка. Лима влиза в конкурса „Супер модел на Бразилия“, за да подкрепи срамежлива сродна душа. В края на краищата тя печели, а после участва и в конкурса „Световен супер модел“, където завършва на второ място. Само три години по-късно Адриана е потънала в света на модата и опакова багажа си почти всеки месец, за да обикаля света в ролята си на модел. Интересно развитие на събитията, нали?Съботно решихме да ви споделим някои интересни факти за модела във връзка с наближаващия й рожден ден. За повечето хора е учудващо, че тя не е искала да бъде модел. Освен мирогледа си върху модата Адриана има и други конвенционални виждания за живота. Можете ли да си представите колко точно съобразени с обществото? Едва ли. Лима се отличава с разбиранията си за брака толкова, колкото се различават и бразилско-португалските й корени. Да, точно така – тя не е просто бразилка, а има португалски, френски и карибски корени. Единственото по-необикновено от тях е отношението на Лима към брака: тя е останала девствена до брака си с Marko Jaric, който вече е неин бивш съпруг. По нейни думи тя е чакала да се омъжи до 27-годишна възраст, за да консумира брака си, а и до днес продължава да ходи на църква всяка неделя. Можем определено да кажем, че Лима е религиозен човек, при това съвсем сериозно.

Звучи сякаш малко странно за човек с подобна кариера и начин на живот да бъде толкова строго отдаден на религията. Но всички знаем, че не трябва да обръщаме внимание само на повърхностните, а в този случай – масово разпространените факти за Лима. Все пак всеки човек е като монета с две лица. Тук е подходящо да споменем, че освен положителните навици Адриана има и един малко страшен такъв – нейната диета. Макар да е вече напуснала познатата  на всички марка Victoria’s Secret, моделът продължава да се грижи за себе си по подобен маниер – изключва от менюто си доста храни, но поне сега можем да се радваме, че не посещава годишното шоу на марката за бельо – защото преди всяко шоу Лима гладува по 12 часа. Каква издръжливост!Може би е допустимо да кажем, че диетите са били заместител на фитнеса, който Адриана не посещава чак до периода, в който ражда първото си дете. Ето на това се казва късметлия по рождение! Лима не е фен на силовите тренировки до тогава, но сега се занимава предимно с бокс и всеки ден скача на въже по 10 минути, за да се поддържа във форма. Е, нали вече не е модел за Victoria’s Secret, допустимо е да няма диети и режими.

Не може да се каже, че без американския фурор Victoria’s Secret и с две деца под крилото си Адриана има много свободно време, но когато намира такова, тя се занимава с доброволчески дейности. Не само, че този „ангел“ остава верен на титлата си чрез своята красота, но и заслужава такъв приз заради доброто си сърце. Лима прави много за сиропиталището Caminhos da Luz, намиращо се в родния й град Салвадор, Бразилия. Тя купува дрехи за сираците и дарява пари, за да се разшири сградата. През последните няколко години също така съдейства за набиране на средства за болницата „Сейнт Люк“ в Хаити, която предоставя на бъдещите майки необходимите медицински грижи и услуги. Ако това не е ангелска постъпка, то не знаем какво да кажем!

Адриана Лима е една от онези жени, които запомняме заради красотата и които помним с години наред заради скритите им таланти или добри сърца. Със сигурност има още тайни за разбулване около нейната личност, но досега едно е станало ясно – освен ангел на модния подиум тя е успяла да се превърне в такъв и в истинския живот!

 

Текст: Мила Стоянова

Снимки: Pinterest

Още по тематаКоментари

FASHION INSIDE CLUB

Очаквайте нашите отстъпки, промоции, новини и лимитирани предложения.
Запишете се сега!/


Какво ново

Слънчеви очила от FENDI

Слънчеви очила от FENDI Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Рокля от SELF-PORTRAIT

Рокля от SELF-PORTRAIT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT

Дънки с висока талия от SAINT LAURENT Може да купите от тук

Препоръки от седмицата

Блуза от Erdem

Блуза от Erdem Може да купите от тук

Look of the day

~LOOK OF THE DAY~

Въпреки  дъждовното време, днес каним слънцето на разходка!

Ако сте пропуснали
Най-четени